Vosseveld krijgt puntje bij Bredevoort

BREDEVOORT - Bredevoort heeft slechts ten dele revanche kunnen nemen voor de 4-0 uit-nederlaag tegen Vosseveld. De thuiswedstrijd eindigde door een late gelijkmaker van Vosseveld in 1-1, mede doordat een nog latere treffer van de thuisploeg tot ieders verbazing wegens buitenspel werd afgekeurd.

Bredevoort wilde op de warme, zonnige zondagmiddag het een en ander rechtzetten na de forse nederlaag in Vosseveld en was in de eerste helft duidelijk de sterkste partij. Vosseveld maakte gebruik van opkomende backs, en in de omschakeling dook Bredevoort uitstekend in de ruimte die daarachter te vinden was. De thuisploeg kwam dan ook meerdere malen gevaarlijk voor het doel. Vosseveld, dat vooral gebruik maakte van de lange bal op de sterke, balvaste spits kwam echter niet tot grote kansen. Een tegenslag voor de thuisploeg was het uitvallen van Jordy Lorijn en Tim Weevers. Zij moesten binnen het eerste half uur met blessures naar de kant. Toch kwam Bredevoort in de 32ste minuut op voorsprong. Luuk Wensink wist met een goede voorzet Dennis van Vreeswijk te bereiken bij de eerste paal. Dennis, die dit seizoen het net vrij makkelijk weet te vinden, tikte ook deze bal beheerst binnen. Dat was ook de ruststand.
De tweede helft was Vosseveld overduidelijk de betere ploeg. Het spel werd snel verplaatst en Bredevoort kon de bal niet lang in de ploeg houden. Bovendien leek de scheidsrechter die in de eerste helft al enkele discutabele beslissingen had gemaakt, zich tegen het thuisteam te keren. Bredevoort ontving veel onterechte gele kaarten en werd bestraft voor overtredingen die de tegenstander aan de andere kant vrij mocht maken. Het Vosseveldse overwicht resulteerde in de 90ste minuut in de toch wel verdiende gelijkmaker. Eén minuut later lag de bal echter alweer in het andere doel. Rik Tankink werd met een goede pass van Thijs Navis voor de keeper van Vosseveld gezet en hij maakte dit feilloos af: een mooi doelpunt. De grens van Vosseveld, die na de wedstrijd zelf aangaf dat het nooit buitenspel was, besloot echter de vlag omhoog te steken. De scheidsrechter ging hierin mee en keurde het doelpunt af, tot grote verbazing van beide teams. Helaas voor Bredevoort en fijn voor Vosseveld want de scheids floot even later zijn eindsignaal: 1-1.
Al met al was de uitslag wel terecht. Bredevoort had qua spel niet verdiend om te winnen maar de manier waarop dit gelijkspel tot stand kwam was natuurlijk wel erg pijnlijk. Toch moet Bredevoort maar snel over deze tegenvaller heenstappen, want volgende week zondag staat de uitwedstrijd naar Ajax Breedenbroek op het programma.