Een spelmoment uit de wedstrijd van AD'69 tegen van Loil. Foto: PR
Een spelmoment uit de wedstrijd van AD'69 tegen van Loil. Foto: PR Foto:

Opnieuw winst voor AD '69

AALTEN - AD'69 heeft opnieuw drie punten meegenomen uit Montferland: SV Loil slaagde er in de thuiswedstrijd tegen de Aaltenaren niet in om een nederlaag te voorkomen. Het werd 1-3.

De eerste twintig minuten ging het spel heen en weer zonder concrete kansen aan weerszijden. Pas na twintig minuten deed zich het eerste vermeldenswaardige wapenfeit voor in het zestienmetergebied van AD'69: in een onoverzichtelijke situatie werd de bal verschillende keren op het AD-doel geschoten maar het lukte de verdediging en keeper Anthony Ikink het AD-doel schoon te houden. In de 24ste minuut ging Loil volledig in de fout toen een verdediger met een 'terugspeelbal' zijn keeper verraste. Dit gebeurde van ver buiten de zestien en dus was even spannend of de bal in het eigen doel zou verdwijnen. Voor de zekerheid trok Recep Kaya een sprintje richting de doellijn maar dat bleek niet nodig en de 0-1 was een feit. Verder gebeurde er weinig in de eerste helft en het vooral Aaltense publiek kreeg niet echt spannend voetbal te zien. De laatste doelpoging kwam in de 46ste minuut op het conto van SV Loil, maar de bal ging ver over.
De tweede helft was vooral voor Loil, dat de druk opvoerde op zoek naar de gelijkmaker maar kansen wist de thuisploeg niet te creƫren. Wel slaagde Loil erin het spel van AD'69 te ontregelen. Sv Loil kreeg warempel toch een kansje in de 60ste minuut maar ook deze bal ging huizenhoog over. De goal viel uiteindelijk aan de andere zijde. Dylan Bauhuis kreeg in de 64ste minuut over links de bal, draaide drie tegenstanders dol en en passeerde de keeper met een beheerst schot: 0-2. Dat doelpunt kwam precies op tijd want SV Loil was druk bezig om AD'69 in de tang te nemen. Maar er ging veel fout aan de zijde van Loil en een doelpunt voor de gastheren zat er absoluut niet in. Wel zou er een derde doelpunt voor de Aaltenaren vallen. In de 83ste minuut werd Jeroen Scholten gevloerd nadat hij een solo vanaf de middellijn was gestart. Dylan Bauhuis nam de vrije trap waaruit Nick Ebbers met een kopbal kon scoren: 0-3. Amper een minuut later kreeg Loil toch nog waarnaar zij al 85 minuten op zoek waren.

Na winst in inhaalwedstrijd opnieuw driepunter

Met een mooie diagonaal in de verre hoek werd keeper Anthony Ikink gepasseerd: 1-3 . Loil putte daar moed uit en kreeg vier minuten later nogmaals een grote kans. Dat deze met zoveel onkunde naast het AD-doel werd geschoten gaf eigenlijk de onmacht van de thuisploeg gedurende de hele wedstrijd aan. AD'69 kon daarmee met een 1-3 zege huiswaarts.