Paasfeest vieren op de Markt in Aalten

AALTEN - Pasen is het feest van de opstanding. Na de lijdensweek komt Pasen. De steen is weg en het graf is leeg; Jezus is opgestaan en Hij leeft. Wereldwijd wordt dit feest gevierd door christenen. Zo ook in Aalten. Iedere kerkdienst of samenkomst zal op zondagmorgen 21 april in dit teken staan.

Naast de viering in de eigen kerken is er in Aalten de laatste jaren ook een gezamenlijk moment waarop christenen in Aalten dit feest vieren. Ook in 2019 wordt Pasen weer letterlijk 'over de kerkmuren heen' gevierd. In aansluiting op de diverse diensten trekken de christenen uit Aalten uit de verschillende kerken naar de Markt om elkaar om 11.00 uur te ontmoeten en samen te vieren dat Jezus is opgestaan. Net als in vorige jaren worden er enkele liederen gezongen en luistert men naar een korte overdenking.
Dit evenement wordt georganiseerd door het Beraad van Kerken Aalten, waarbij zijn aangesloten de Protestantse Gemeente Aalten, de Rooms Katholieke Kerk, de Christelijke Gereformeerde kerk, de Euregio Christengemeente en de Christen Gemeente Meiberg.