Aladna/De Issel wint van koploper

AALTEN - De korfballers van Aladna/De Issel hebben de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie gewonnen. In Doetinchem werd Olympus'58, dat een paar weken geleden al kampioen was geworden, met 11-14 verslagen. De ploeg uit Doetinchem had alle gespeelde wedstrijden gewonnen, maar daar kwam dus verandering in. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en ging de score redelijk gelijk op. Na een 6-7 voorsprong bij rust nam Aladna/De Issel in de tweede helft het initiatief en was het beter dan Olympus'58. De ploeg korfbalde goed en de voorsprong werd langzaam groter. Met nog tien minuten te spelen en met een 7-12 stand op het scorebord leek er niet veel meer aan de hand. Olympus'58 kwam in de slotfase sterk terug en bij een stand van 11-13 leek het nog even spannend te worden. Aladna/De Issel scoorde een paar minuten voor tijd de 11-14 en daarmee was de winst veilig. Topscorers deze wedstrijd waren Carieke Kuiperij en Chantal Wissink. Beiden scoorden drie maal.