Yordi Orriëns (links) in duel met Yorick Meijer van csv Apeldoorn. Foto: André Wamelink Foto:

AZSV vernedert CSV Apeldoorn (0-6)

AALTEN - Zelden zal het verschil in spelopvatting en doelpunten tussen AZSV en CSV Apeldoorn zo groot zijn geweest als deze zaterdag. Met 0-6 was AZSV nog genadig voor de vaste bespelers van sportpark Orderbos, die de laatste twee thuiswedstrijden winnend hadden afgesloten maar nu een totale offday kenden.

De eerste helft was tot aan de 45ste minuut weinig verheffend. CSV trok zich vanaf het begin op eigen helft terug, liet AZSV het spel maken en loerde op de counter. Een kopkans in de tiende minuut van Rik van der Eerden was het eerste wapenfeit van de wedstrijd. Diezelfde van der Eerden zette in de 28ste minuut Joost Rasing vrij voor de keeper, doelman Jansen wist zijn inzet echter te pareren. De Aaltense supporters waren net uitgepraat over deze riante kans toen Joost Rasing vanaf links Yordi Orriëns in stelling bracht. Yordi's doelpoging verdween over het doel. In de 34ste minuut was daar de kans voor CSV om te scoren. Maikel Lange schoot via een Aaltens been over. Terwijl het scorebord de 45ste minuut liet zien en de eerste toeschouwers al richting kantine liepen, was daar dan eindelijk de openingstreffer. Sjoerd te Boekhorst speelde diep op Rik van der Eerden, die keeper Jansen vanaf de zijkant met een boog verschalkte. Met de gedachten al bij de thee trapte CSV af. AZSV was beter bij de les en nog geen minuut na de 0-1 volgde de 0-2. Niek te Veluwe was het eindstation van een aanval over vele schijven en rondde met een schot onderin de hoek beheerst af.
Daar waar CSV-trainer Jeroen Burghout zijn manschappen in de rust flink aanpakte, bekende Dave de Jong na afloop hetzelfde te hebben gedaan, de 0-2 voorsprong was tot stand gekomen met onvoldoende goed voetbal. AZSV trok vanaf de hervatting met meer felheid ten aanval. In de 50ste minuut resulteerde dit al in de 0-3. Een verre ingooi van Niek te Veluwe werd door een CSV-speler zodanig verlengd dat Joost Rasing eenvoudig kon binnenkoppen. CSV zakte nu volledig door de ondergrens en was rijp voor de slacht. AZSV kreeg diverse kansen, maar paal en niet goed uitspelen voorkwamen mutaties op het scorebord. In de 66e minuut kon de Aaltense aanhang weer juichen. Vanaf de linkerkant van het strafschopgebied krulde Jonathan Goosen de bal keurig in de verre hoek (0-4). Twee minuten later gevolgd door een kopgoal van Yordi Orriëns, na goed aangeven van Niek te Veluwe. Joost Rasing trof de lat en Yeftha Nyamsangya zag zijn doelpoging verijdeld door de CSV-keeper. Aan de andere kant reageerde Jasper te Kolste attent op een kans voor de Apeldoorners. Het slotakkoord was weer voor AZSV. Rik van der Eerden schoot net naast, Robbin Thuss liet in de 85ste minuut met een fantastisch genomen vrije trap de 0-6 noteren, terwijl Kars Vierwind in de 90ste minuut nog het aluminium teisterde.
Door deze overwinning klimt AZSV naar de vierde plek op de ranglijst en blijft nog van alles mogelijk. De volgende wedstrijd is zaterdag 20 april, 14.30 uur, tegen WHC Wezep. Sportpark Villekamp is de plaats van handeling.

Statistieken
csv Apeldoorn-AZSV 0-6 (0-2). 45. 0-1 Rik van der Eerden, 45+3. 0-2 Niek te Veluwe, 50. 0-3 Joost Rasing, 66. 0-4 Jonathan Goosen, 68. 0-5 Yordi Orriëns, 86. 0-6 Robbin Thuss.
Scheidsrechter W.M. Kieft uit Putten gaf een gele kaart aan Maikel Lange van csv Apeldoorn.
Opstelling AZSV Aalten: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Max Jansen, Bram Rensing, Yordi Orriëns (69. Yeftha Nyamsangya), Kars Vierwind, Niek te Veluwe, Sjoerd te Boekhorst (46. Nick van Breugel), Rik van der Eerden, Joost Rasing (69. Robbin Thuss).