Dylan Bauhuis scoort de 3-1. Foto: Timo van der Linde
Dylan Bauhuis scoort de 3-1. Foto: Timo van der Linde Foto:

Eerste klap in dubbelslag voor AD'69

AALTEN - AD'69 moet binnen vier dagen tweemaal tegen Ulftse Boys, en de eerste klap was met een 3-2 overwinning voor de Aaltenaren direct een daalder waard. Met de overwinning blijft AD'69 het goed doen in de derde periode.

Een zestal Aaltense spelers kon door blessures niet starten zodat AD'69 zwaar gehavend aan deze pot moest beginnen. Maik Gerling, Michiel Ebbers, Lars Rave, Bram Dekkers, Tom Elferink en Djayen Baboe (licht geblesseerd ) maakten dat trainer Mark Schepers weer een beroep moest doen op Rik Pastoors en Tom te Brinke vanuit AD3. Ulftse Boys zijn nog niet veilig en roken kansen nu AD'69 niet in zijn sterkste opstelling zou spelen. Toch bleken de elf en de drie wissels in staat om de punten in Aalten te houden.
De openingstreffer van Dylan Bauhuis in de 18de minuut die vanaf de zestien de bal laag en diagonaal in de verste hoek legde betekende de voorsprong die AD'69 goed kon gebruiken. Amper drie minuten later werd die verdubbeld toen Jeroen Scholten over de rechterkant kwam aanstomen en in de korte hoek binnenschoot. Maar de Ulftse Boys waren geenszins van plan zich over te geven en bleven het tempo opvoeren. Eén van de uitblinkers aan AD-zijde ging bij hoge uitzondering een keer in de fout waardoor hij in de 35ste minuut een vrije trap voor de gasten uit Ulft veroorzaakte. Keeper Ikink was volslagen kansloos tegen de pegel die vanaf de 18 meter werd afgevuurd. De gele kaart voor Luuk Heijink wegens spelbederf (wegschoppen van de bal) was een smetje op zijn goede spel.
In de tweede helft kwam AD'69 bijzonder sterk en fel uit de startblokken. Meteen waren er mogelijkheden op de 3-1 toen in de 46ste minuut meerdere schoten op het Ulftse doel werden afgevuurd. Keeper en verdediging moesten volop aan de bak om het doel schoon te houden. Na het offensief van AD'69 kreeg UB weer wat vat op de wedstrijd en slaagde er in de 65ste minuut in om de gelijkmaker te scoren. toen een aanvaller plotseling vrij voor keeper Ikink kwam. AD'69 herpakte zich en in de 75ste minuut speelde Dylan Bauhuis zich dusdanig vrij dat het verdediging van UB niets anders kon dan aan de noodrem te trekken. Bauhuis nam zelf de vrije trap en schoot deze in de korte hoek binnen: 3-2. AD'69 ging op zoek naar de bevrijdende 4-2 en kreeg ook kansen, maar Luuk Heijink kreeg zijn volley niet in het net. Ook de ingebrachte Djayen Baboe die verrassend sterk inviel zou het niet lukken, net als Bauhuis, die in de 89ste minuut nog een kans voorlangs zag gaan. UB was door het Aaltense offensief zelf niet meer in staat om gevaarlijk voor het Aaltense doel te komen en raakte in de slotfase nog een speler kwijt die een tweede gele kaart en dus rood kreeg.

Aanstaande donderdag speelt AD'69 voor de tweede maal tegen Ulftse Boys, nu de inhaalwedstrijd uit in Ulft.

Bredevoort verslaat Ajax Breedenbroek

BREDEVOORT - Bredevoort heeft tegen Ajax Breedenbroek belangrijke punten gepakt. De uitwedstrijd werd met 0-1 gewonnen.

Bekend was dat Ajax Breedenbroek een sterk team heeft dat de duels niet schuwt. Bredevoort, fysiek niet de sterkste ploeg, moest hier dus een hoop inzet tegenover zetten. Het elftal was bovendien enigszins gehavend en had de beschikking over slechts twee wissels: Mica Firing en Berend Ebbers van de JO17-1. Dit tweetal was wel van grote waarde voor het eerste elftal en liet zien goed mee te kunnen.
In de eerste helft had Bredevoort meer balbezit. Ajax Breedenbroek probeerde veelal via de lange bal de spitsen in stelling te brengen maar afgezien van enkele kansjes leverde dit niet veel dreiging op. Aan de andere kant probeerde Bredevoort gevaarlijk te worden via de flanken. Ondanks de slordige voorzetten zorgden de aanvallers toch voor een hoop hectiek in het vijandige doelgebied. Na 40 minuten scoorde Dennis van Vreeswijk de openingstreffer, Hij stond goed op te letten en reageerde alert op een afgeslagen bal, waarmee hij alweer zijn tiende doelpunt binnenschoot. Dat dit een mijlpaal was voor de Bredevoortse spits was duidelijk zicht- en hoorbaar.
In de tweede helft begon het thuisteam meer druk te zetten. Ajax Breedenbroek wist de ruimte achter de verdediging enkele keren goed te vinden en kon zo voor dreiging zorgen. Maar de thuisploeg ging slordig met de kansen om. Bredevoort had uit de omschakeling gevaarlijk kunnen worden maar echt grote kansen werden niet gecreëerd. Aan de 0-1 stand veranderde dan ook niets meer, maar Bredevoort was blij met het resultaat.

Aankomende vrijdagavond speelt Bredevoort thuis tegen Mariënveld.