Hok CHV Barlo bij het monument voor Jeroen. Foto: Frank Vinkenvleugel
Hok CHV Barlo bij het monument voor Jeroen. Foto: Frank Vinkenvleugel

Monument voor Jeroen

AALTEN – De zon scheen, de vogels floten, de bloemen bloeiden. En toen werd het stil. Zo ging het een jaar geleden bij het noodlottige ongeluk waarbij Jeroen de Bruijn het leven liet. En nu, precies één jaar later, plaatsen zijn 'maoten van CHV Barlo' een monument voor hun overleden kameraad. Een Fladderiep wordt geplant, op een grote zwerfkei is een metalen plaat gemonteerd met de tekst van de rouwkaart er in gegraveerd. Een gebaar van respect en vriendschap, een mooi gedenkteken om de herinnering aan Jeroen levend te houden.

Door Karin Stronks

Zo'n veertig meter van de onbewaakte spoorwegovergang, de plaats van het ongeluk, wordt door de vriendengroep van CHV Barlo het monument voor Jeroen geplaatst. De enorme zwerfkei wordt per tractor gebracht, de Fladderiep ligt op een aanhangwagen naast een tank vol water. Na het planten van de boom wordt de zwerfkei op de plaats gelegd met de trekker, rondom wordt het zand wat opgehoogd. Als het plaatje met de tekst op de steen is geschroefd valt er een stilte. Minutenlang. Een familielid zegt: "Jeroen zou trots op jullie zijn."
De familie legt witte rozen bij het monument, één van de vrienden legt er een bosje witte rozen bij. Jeroen is niet vergeten bij CHV. De vrienden zijn het eens: "We hebben het vaak over Jeroen. Als we op de fiets stappen om ergens heen te gaan zegt iemand wel eens 'hoe zou het zijn als Jeroen er nog was', het is goed om over hem te praten. We hebben het mooi samen in het hok, een fijne vriendengroep met een hechte band. Dat was zo toen Jeroen er nog was, dat is nu nog steeds zo en dat zal altijd zo blijven!"

De tekst voor het monument voor Jeroen in handen van zijn kameraden van CHV. Foto: Frank Vinkenvleugel