Arthur Slijkhuis met zijn winnende muffins. Foto: PR
Arthur Slijkhuis met zijn winnende muffins. Foto: PR Foto:

Jong talent wint een bakwedstrijd met zijn Blue Berry Dream muffin

AALTEN - Arthur Slijkhuis heeft met zijn zelf bedachte muffin een bakwedstrijd van bakkerij Van den Dobbbelsteen in Aalten gewonnen. Aan deze wedstrijd kon iedereen meedoen. Toch was Arthur het enige kind, het is dus bijzonder knap dat hij deze wedstrijd gewonnen heeft. In de maand juni mag Arthur zijn muffins verkopen in de bakkerij. Arthur heeft er zelf voor gekozen dat zijn opbrengst naar het goede doel Kika gaat.

Door Eva Schipper

Arthur is 12 jaar oud en zit in het eerste jaar vwo+ op Schaersvoorde. Hij bakt ongeveer een tot twee keer per week. "Vroeger op de basisschool kon ik meer bakken, omdat ik toen niet zoveel huiswerk had." Hij vertelt dat zijn hobby voor bakken begon met het gebruiken van de kant en klare pakken met bakmixen. Later vond hij het veel leuker om zelf te experimenten en online recepten te zoeken. " Als ik aan een pannenkoek een extra ei toevoeg, wat gebeurt er dan?" Ook vindt Arthur het super leuk om zijn eigengemaakte baksels te proeven. "Ja, we hebben wel altijd veel lekkers in huis, maar we zijn met vijf mensen thuis, dat komt wel goed. Soms breng ik ook wat naar onze buurvrouw."

Zijn winnende creatie heet de 'Blue Berry Dream-muffin'. Het is een muffin met blauwe bessen in het beslag. Op het cakeje zit een knapperig laag van kaneel. In de maand juni zal bakkerij Van den Dobbelsteen zijn muffins gaan produceren en verkopen. De opbrengst hiervan gaat naar Kika. Hoe Arthur bij dit goede doel is gekomen is voor hem makkelijk te verklaren. Hij wist al dat hij een medisch doel wilde kiezen. Vervolgens had hij de keuze of hij iets voor volwassenen of voor kinderen wil betekenen. Hij koos voor kinderen. "Ik kon kiezen uit een doel voor onderzoek of een doel waarbij ze kinderen een leuke dag bezorgen. Voor mij was het simpel: als een onderzoek lukt heb je voor eeuwig een fijne en leuke dag. Onderzoek is dus eigenlijk nog belangrijker. KiKa paste het beste bij mijn visie."