Er worden weer veel oldtimers verwacht in Aalten. Foto: PR
Er worden weer veel oldtimers verwacht in Aalten. Foto: PR Foto:

Ruim 200 oldtimers op Meifeest in Aalten

Show, tourrit, winkelen, lentebieren en Vrijmarkt op Hemelvaartsdag

AALTEN - Op Hemelvaartsdag staat het centrum van Aalten weer op z'n kop voor het jaarlijkse Meifeest. De historische dorpskern staat vol prachtige oldtimers, elk met hun eigen verhaal. Bij de plaatselijke horeca zijn speciale lentebieren te proeven en voor groot en klein is er de Vrijmarkt, waar van alles verkocht kan worden, zolang het maar vanaf een kleedje gebeurt. Ook zijn de winkels open. Speciaal voor de kinderen is het mogelijk een echte auto te beschilderen.

Meer dan 200 oldtimer-bezitters, vanuit alle windstreken in Nederland èn Duitsland, melden zich elk jaar aan voor de Aaltense show. In de straten van het centrum staan de unieke voertuigen opgesteld. Ze zijn vanaf 11:00 uur te bekijken en worden vanaf circa 13:00 uur gepresenteerd op de Markt. Vele oldtimers rijden daar het speciale podium op, om geshowd te worden aan het publiek. De oudjes kunnen op deze dag ook een tourrit door de omgeving van Aalten rijden. Deelname hieraan is vrij en de deelnemers ontvangen onder meer een prachtig Rallybord als aandenken. De dag heeft ook een klein wedstrijd-element: vele eigenaren van de oldtimers pronken niet alleen met hun prachtige wagen, maar dragen ook een outfit uit de tijd waaruit hun oldtimer stamt. Dit levert de meest prachtige combinaties op, waarvan de meest opvallende en originele door de organisatie wordt beloond met een prijs.
De Vrijmarkt, die met name bedoeld is voor kinderen, groeit nog elk jaar. Bij Stegers worden rond 11 uur de waren uitgestald en de hele dag door wordt er veel gehandeld en verkocht. Eén van de populaire activiteiten op deze dag is verder het beschilderen van een echte auto. Kinderen kunnen zich uitleven door de auto te voorzien van zoveel kleuren als ze willen, wat de mooiste creaties oplevert.
De winkels in het centrum zijn tijdens het Meifeest open en komen met speciale acties en aanbiedingen. Tussen al deze activiteiten staat de plaatselijke horeca met speciaal bij de brouwers ingekochte lentebieren. Dit levert een grote diversiteit op aan smaken en geuren.
Aanmelden en meer info op onderstaande website.


www.meifeest-aalten.nl