Kunstcarrée Art Gallery Bocholt pakt uit met Nederlands werk

REGIO - Op 6 en 7 juni is in de Kunstcarrée Art Gallery in Bocholt werk van Nederlandse kunstenaars te zien. Onder andere hangt er de unieke 'broodplank' van Herman Brood, te midden van nog 30 andere, pas ontdekte tekeningen van hem. Verder is de Cobragroep vertegenwoordigd, een avant-gardebeweging die in 1948 in Parijs werd opgericht. Werk is te zien van de schilders Corneille en Anton Rooskens. Andere bekende namen zijn schilder en etser Anton Heyboer en de kunstschilders Kees Salentijn en Miriam Slaats. Het betreft volgens galeriehouder Hans Benno Hein allemaal originele werken.

Tijdens beide dagen is ook Miranda Nienhuis (1973) aanwezig. Miranda is geboren in het vissersdorpje Zoutkamp, Groningen, maar woont al weer jaren in Nieuw-Roden, Drenthe. Van jongst af aan is ze al gefascineerd door het schilderen en het creëren van kunst. Ze omschrijft haar kunst als: "Energiek met een vleugje brutaliteit. Het is eigenzinnig, vol lef, fantasievol en rijk aan kleur." Miranda onderscheidt zich door het beschilderen van bestaande producten, met name leer. Wie tijdens beide dagen de galerie bezoekt, ziet haar aan het werk. Op 6 juni neemt ze vanaf 15.00 uur schoenen, (hand)tassen, riemen en andere leerproducten van de bezoekers in ontvangst. Deze gaat ze 'live' beschilderen op 7 juni. Ze gebruikt daarvoor zelf ontwikkelde elastische leerverf welke niet scheurt en kleur- en watervast is. Speciaal voor die dag is de galerie om 11.00 uur al open. Miranda is een regelmatige gast bij Kunstcarrée Art Gallery Bocholt en ook later in het jaar weer te zien. Op 29 november stelt ze kerstcadeaus, beschilderd keramiek, porselein, hout of glas, tentoon. Meer info over Miranda op: https://www.mirandanienhuis.nl
De Kunstcarrée Art Gallery Bocholt is een initiatief van art promotor en liefhebber Hans Benno Hein. Hij is al jaren actief in het promoten van de kunst in de grensstad Bocholt. Recent is zijn Europees project 'Europäischer Wunschzaun- europäischer Wunschtraum' in gang gezet, een kunstproject voor Europese jongeren. In zijn galerie exposeren regelmatig Nederlandse kunstenaars uit Berkelland en de Achterhoek.
Kunstcarrée Art Gallery is gevestigd aan de Nordstrasse 39 in Bocholt. Openingstijden zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 15.00 tot 19.00 uur. Zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en iedere tweede zondag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur.