Stevig spel van weerskanten. Foto: PR
Stevig spel van weerskanten. Foto: PR Foto:

AD '69 verliest en is klaar met seizoen

AALTEN - AD'69 was afgelopen zondagavond na de 4-2 winst op KSH zeker van nacompetitie. Echter had de bond ook voor AD'69 een verrassing in petto door de eerste wedstrijd in de nacompetitie niet op zondag 2 juni maar drie dagen eerder op Hemelvaartsdag in te plannen. Dit betekende dat AD'69 niet kon beschikken over Michiel Ebbers, Zila Ertunc en Djayen Baboe in verband met werk. Daarnaast waren ook Tom Elferink, Maik Gerling, Lars Rave, Anthony Ikink en Sven Breukelaar door blessures niet in staat te spelen hoewel Maik Gerling in de tweede helft toch nog inviel. Extern waren Tim Bennink en Rob Leber van AD2 bereid gevonden om mee te doen. Het mocht niet baten: Ad '69 verloor met 4-2 van Krayenhoff uit Nijmegen en is nu klaar met de (na-) competitie.

De vele omzettingen die trainer Mark Schepers noodgedwongen moest doorvoeren, leidden wel daartoe dat velen niet op hun eigen plek stonden en al deze omzettingen zorgden daarvoor dat AD'69 in de eerste minuten zoekende was naar automatismen die er niet waren. Dat vv Krayenhoff uit Nijmegen hier dankbaar gebruik van maakte, bleek wel toen na amper 13 minuten spelen de tussenstand 0-3 was in het nadeel van AD'69. Krayenhoff strafte de onwennigheid van AD'69 genadeloos af en scoorde in de eerste, achtste en de dertiende minuut terwijl AD'69 amper met de bal op de helft van de gasten was geweest. Het warme mes vanuit Nijmegen gleed soepel door de koude boter van AD'69 en de Aaltenaren waren tot de 30ste minuut een speelbal van de Nijmegenaren. Pas toen kon AD'69 voor de eerste keer voor het doel van Krayenhoff verschijnen, waarbij Mark Jansink een eerste kans kreeg maar de keeper wist deze onschadelijk te maken. Erg onder de indruk was Krayenhoff niet en zij kregen een minuut na de Aaltense kans de bal alweer via de handen van keeper Erik Heuvel op de AD-lat. Deze kans ging over maar weer een minuut daarna werd toch de 0-4 gescoord toen de snelheid van Krayenhoff het won van de traagheid van de Aaltense verdediging.
AD'69 leek op weg naar de slachtbank en hoewel er redenen te over waren waarom het niet liep bij AD (blessures en absenties), niemand wilde dat accepteren en bleef gaan voor in ieder geval één treffer voor AD'69. Dat er een domme tweede gele kaart en dus rood aan Nijmeegse kant viel zou misschien in het voordeel van AD'69 kunnen uitwerken. 0-4 bleek de ruststand.
Na rust werd Maik Gerling ingebracht en de spieren van Gerling waren amper op toeren toen AD'69 al de treffer scoorde die de wederopstanding van AD'69 moest inluiden. Dylan Bauhuis scoorde deze en minder dan 90 seconden hierna kreeg Tim Bennink zijn kans op de 4-2 toen hij de bal van Bram Dekkers kreeg en deze voor het inleggen had, helaas zou de bal diagonaal over de lat gaan.
Ook NIck Ebbers kreeg zijn kans toen hij in de 68ste minuut een kopbal mocht afvuren, ook deze ging aan de verkeerde kant van de paal voorbij de achterlijn.
Krayenhoff voelde de druk van AD'69 en ging ruwer spelen, ook AD'69 liet zich niet onbetuigd en met name de ingebrachte Rob Leber wist de gemoederen te verhitten door ook wat karakter in de strijd te werpen. Dit kostte hem uiteindelijk wel een gele kaart maar het was wel wat de wedstrijd nodig had. Kansen bleven zich voordoen aan beide zijden en AD'69 had de pech dat de doelpunten maar niet wilden vallen. Tegelijkertijd had AD'69 ook het geluk dat Erik Heuvel met zijn langste vinger van zijn rechterhand de bal nog tegen de paal kon drukken anders was de 1-5 gevallen en had AD'69 zich geslagen mogen voelen.
Toch zou AD'69 nog eenmaal scoren. Mark Jansink scoorde zijn tweede binnen vier dagen in de 85e minuut en dat gaf de burger uit Aalten nog een keer moed. Maar met een kansje voor Tim Bennink amper 60 tellen na de 4-2 was het toch over voor AD'69. Vv Krayenhoff wint terecht met 2-4 en gaat door in de nacompetitie.

Voor AD'69 houdt het seizoen op.Het team maakt men zich op voor het volgende seizoen. Eerste inzet is 6 juli als een Aaltense selectie zich opmaakt voor een wedstrijd tegen FC Bocholt in het kader van het jubileumjaar 100 jaar voetbal in Aalten.