Ook in de avonduren biedt het Wijnfeest gezeliigheid in het centrum van Aalten. Foto: PR
Ook in de avonduren biedt het Wijnfeest gezeliigheid in het centrum van Aalten. Foto: PR Foto:

Wijnfeest met livemuziek in pinksterweekend

AALTEN - Het Wijnfeest in het centrum van Aalten is dit jaar van vrijdag 7 juni tot en met maandag 10 juni. Al voor het zesde jaar reizen wijnboeren uit de Duitse wijngebieden af naar Aalten om samen met een Aaltense wijnboer hun wijnen te schenken. Vier dagen lang gezelligheid met livemuziek op de Markt.

Wijnkoningin Mirthe opent samen met de prinsessen Annet, Daniƫlle en Laura het wijnfeest officieel op vrijdag rond 20:00 uur. Ook fungeren zij als gastvrouwen van het feest. Elk jaar worden nieuwe wijnprinsessen gekozen, die op de zondag van het wijnweekend bekend gemaakt worden.
Vanaf vrijdag 7 juni 17:00 uur zijn de bezoekers welkom in het Aaltense wijndorp op de Markt. De zaterdag en zondag al vanaf 15.00 uur. Tevens kan de bezoeker genieten van speciale gerechtjes bij de wijn. Op Pinkstermaandag wordt om 11:00 uur gestart met een gezamenlijk ontbijt, met daarna de hele dag de mogelijkheid voor het inkopen van wijn voor thuis tegen een speciale prijs.

Muziek
Op het muziekprogramma staat ook dit jaar een mooie variatie aan artiesten. De organisatie probeert het zoveel mogelijk lokaal te houden en is dan ook trots op de talenten die hun medewerking willen verlenen. Enkele namen tot nu toe: PassedBorders, Meike & Jeanne, Luc & Raimond, Evert Stroet, Lilian & Raimond, Brosis en Mitch Lodewick.

Arrangementen
Tijdens het Wijnfeest is het in overleg mogelijk voor bedrijven, vriendengroepen en verenigingen een speciaal wijnarrangement te boeken of een wijnproeverij te houden. Informatie daarover via info@sap-aalten.nl.


www.wijnfeest-aalten.nl