André van der Ley geeft uitleg. Foto: PR
André van der Ley geeft uitleg. Foto: PR Foto:

Walking Football op De Vijverberg met AD'69

AALTEN - Het AD'69 Walking Foot Team speelde op woensdagmiddag 5 juni op De Vijverberg van De Graafschap een x-aantal wedstrijden. AD'69 trof in de poule (er waren twee poules van zes teams) DZC'68 (Doetinchem), vv Varsseveld, vv Doetinchem, DVC'26 (Didam) en SC Westendorp.

Jammer voor AD'69 dat de eerste wedstrijd meteen al uitviel, omdat DZC'68 uit Doetinchem nota bene niet op kwam dagen. Derhalve speelde AD'69 derhalve voor de eerste officiële wedstrijd tegen onder andere FC Dinxperlo (DZSV /SVD/ Ajax B.) en vv Doetinchem om in het ritme te komen. Deze wedstrijdjes duurden tweemaal 10 minuten. Van FC Dinxperlo/Ajax B. werd met 1-0 gewonnen (doelpunt Karel Koelman) en van vv Doetinchem met 2-0 (doelpunten van Mieps Koebrugge en Hans Wisselink).
Daarna volgden de officiële wedstrijden. Deze duurden tweemaal 15 minuten. Tegen vv Varsseveld werd met 2-1 verloren. AD'69 kwam via Hans Knoefman nog op voorsprong maar Varsseveld kwam terug tot 2-1 winst. Tegen vv Doetinchem werd nu met 1-0 verloren. Tegen DVC '26 verloor het met 4-1, waarbij Hans Knoefman nog wel de 1-1 scoorde. Tegen SC Westendorp won AD'69 met 4-3. Na een 3-0 voorsprong, werd het nog 3-3 waarna Karel Koelman de 4-3 scoorde. De andere doelpunten kwamen van Theo de Gier, Hans Willemsen (2).

Voor de start van het toernooi werd eerst een warming-up gedaan op De Vijverberg, nadat een ieder een kop koffie of thee aangeboden had gekregen. André van der Ley praatte het geheel aan elkaar. Na afloop werd er gezamenlijk een broodje gegeten. André van der Ley vroeg of bij AD'69 de volgende editie van dit toernooi gehouden kon worden. Aangezien de secretaris Koos Leber van de Stichting Sportpark Zuid en later ook voorzitter Dianne Heezen kwam kijken was het snel beslist.