Tweede avond over 'Donut Economie' in Koppelkerk

BREDEVOORT - Globale, regionale en maatschappelijke veranderingen zijn van alledag en vragen om een nieuwe (economische) benadering. Kate Raworth beschrijft in haar boek 'Donut Economie' nieuwe wegen, denkmodellen en kansen voor de 21ste eeuw. Hoe de Donut Economie in de praktijk te brengen luidt de vraag die tijdens de tweede en laatste avond (op woensdag 19 juni vanaf 19.30 uur) wordt het verkend. Dat gebeurt in de Koppelkerk onder leiding van conceptontwikkelaar Anke Sitter.

Op heel wat vlakken schieten we door het ecologisch plafond van wat onze planeet kan verdragen, terwijl wereldwijd veel mensen onder het sociale minimum zakken. In het boek 'Donut Economie' laat Kate Raworth zien hoe het mainstream economische denken (uit de 19e eeuw) de mens op een dwaalspoor heeft gezet voor wat men nu denkt nodig te hebben. In zeven stappen schetst ze een route naar een economie waarop volgens haar in de behoefte van iedereen kan worden voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van onze planeet.

In een eerdere Tegenlicht Meet Up in de Koppelkerk stond de theorie van Kate Raworth al centraal. Nu is het zaak om de theorie in de praktijk te brengen. Op basis van het boek wordt besproken welke onderwerpen de aanwezigen persoonlijk het meeste raken. En hun bedrijf. En hun branche. Wat kunnen de nieuwe modellen voor ons betekenen? Voor wie de eerste avond in de Koppelkerk verhinderd was is er geen probleem; er is plaats voor vijftien personen.

Het is niet nodig om het boek te hebben gelezen. Conceptontwikkelaar Anke Sitter (Intertembo) geeft een algemene introductie en voor iedere stap een korte inleiding zodat er een goede basis is voor inspiratie en gesprek. Is er na de twee avonden behoefte om er een vervolg aan te geven, dan kan samen worden onderzocht, welke mogelijkheden en kansen er zijn.

Entreebewijzen kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar via de website.


www.koppelkerk.nl