De boekenmarkt van het Onderduikmuseum. Foto: PR
De boekenmarkt van het Onderduikmuseum. Foto: PR Foto:

Museum met pop-up boekenmarkt op Aaltendagen

AALTEN - Op alle vier AaltenDagen is er de jaarlijks terugkerende boekenmarkt op het plein van het Onderduikmuseum of, bij slecht weer, in de dorpsboerderij, Markt 16 bij het museum. Op deze pop-up boekenmarkt wordt een grote collectie, voornamelijk tweedehands, boeken aangeboden. Ook is de landelijke Documentatiegroep '40-'45 deze donderdagen aanwezig met een boekenkraam vol bijzondere boeken.

Op 1 en 22 augustus zijn er de 'AaltenDagen van Streek'. Dan staat er voor het museum een marktkraam van de VVV/Museumwinkel waar ook de Vrienden van het Nationaal Onderduikmuseum zich presenteren. De museale streekproducten van VVV en museum omvatten een uitgebreide collectie aan streekgerelateerde producten die tijdens deze AaltenDagen te koop zijn in de stand. Zoals de Achterhoekse vlag, het Nijntje-boekje in het dialect, textiel van Aalten en de Achterhoek, het doeboek van de Zwarte Cross, wijnen, dropjes, koekjes, kaarten et cetera.

De werkgroep 'Vrienden van het Nationaal Onderduikmuseum' wil tijdens deze AaltenDagen van Streek het Onderduikmuseum nog beter op de kaart gaan zetten en dan vooral voor de Aaltenaren zelf. Zij willen tevens meer leden werven voor het museum. Wie overweegt om vriend te worden van het museum, of een vriendenlidmaatschap cadeau wil doen, kan deze dag terecht in de kraam; de werkgroep Vrienden' kan er alles over vertellen. Wie nu lid wordt van het museum, kan nog gratis naar de expositie 'De vrouw als spil van het verzet', die nog te zien is tot 25 augustus. Of naar de expositie 'Bezield Erfgoed', die loopt van 6 juli tot 25 september. Omdat leden gratis toegang hebben tot het museum, kunnen zij vanaf 7 september ook gratis naar de nieuwe expositie 'De razzia op de kerken'.

Museumterrasje pakken
Tijdens de AaltenDagen kan iedereen op het terras van museumplein gezellig een kopje koffie komen drinken met een gratis plakje cake.