Hendrickje Stoffels met het nieuwe kleur- en puzzelboekje. Foto: OR
Hendrickje Stoffels met het nieuwe kleur- en puzzelboekje. Foto: OR Foto:

Nieuwe kinderpuzzelroute door
historisch Bredevoort

BREDEVOORT - 'Oeps, waar is mijn Hendrickje Stoffels?' is de naam van de door de VVV Bredevoort gepresenteerde nieuwe kinderpuzzelroute door historisch Bredevoort

Hendrikje Stoffels, Rembrandts schat, is in Bredevoort geboren. Hier groeide ze op en liep ze twintig jaar lang door de straatjes. Het VVV-kantoor Bredevoort nodigt alle kinderen uit om ook door de straatjes van Bredevoort te lopen op zoek naar Hendrickje. Op negen plaatsten in Bredevoort is Hendrickje Stoffels te vinden, zoals Rembrandt haar vastlegde op het doek. Ze is afgebeeld op de ramen van kenmerkende plekken in Bredevoort. De kinderen gaan op zoek naar de negen Hendrickjes en leren haar en Bredevoort zo wat beter kennen met het nieuwe puzzelboekje 'Oeps, waar is mijn Hendrickje?', voor twee euro verkrijgbaar bij het VVV-kantoor in Bredevoort. In het boekje zijn vragen en kleurplaten opgenomen. Lidy Gijsbers verzorgde de tekst en Marion van Noord de tekeningen. Het boekje is tevens in een Duitse vertaling verkrijgbaar.
Kinderen die - met of zonder ouders - het hele verhaal van Hendrickje Stoffels willen horen, kunnen iedere woensdagmiddag van 14.00 uur met haar meelopen door Bredevoort, terwijl ze allerlei wetenswaardigheden vertelt. Reserveren kan bij de VVV Bredevoort, Markt 8, tel. 0543 452 380.