Van links naar rechts Jos Meijnen, Marie Therese Stevens-Ikink, Harry van de Sligte, Jos Wessels, Bernie Blekkink. Foto: Anke Colenbrander
Van links naar rechts Jos Meijnen, Marie Therese Stevens-Ikink, Harry van de Sligte, Jos Wessels, Bernie Blekkink. Foto: Anke Colenbrander

Jubileumboek 75 jaar Schutterij Wilhelmina Bredevoort

BREDEVOORT - In 2020 bestaat Schutterij Wilhelmina Bredevoort 75 jaar. Tijd voor feest én een mooi jubileumboek. Drie jaar geleden is Jos Wessels benaderd om het jubileumboek te schrijven. Het duurde niet lang voordat er een enthousiaste commissie werd samengesteld bestaande uit Jos Meijnen, Marie Therese Stevens-Ikink, Harry van de Sligte en Bernie Blekkink om Jos bij deze immense klus te helpen.

Er werden oproepen gedaan en materiaal verzameld. Men is goed op elkaar ingespeeld. Al het verzamelde materiaal wordt zorgvuldig nageplozen. Wat overigens weleens voor de nodige hoofdbrekens zorgt als er op een foto geen jaartal staat vermeld. Allemaal zijn ze fanatiek en vol passie bezig om er een schitterend boek van te maken. De geschiedenis van Schutterij Wilhelmina Bredevoort is zeer indrukwekkend. Het huidige ledenaantal stijgt weer wat genoeg zegt over de saamhorigheid en gezelligheid bij de Schutterij.

Het jubileumboek zal gepresenteerd worden op 12 september 2020 maar is nog te bestellen in de voorverkoop tot 15 augustus. Kosten zijn 15 euro voor leden van de Schutterij en 19,50 euro voor niet-leden. Na de voorinschrijving is het boek voor iedereen 19,50 euro. Bestellen kan bij Marie Therese Stevens-Ikink, Boterstraat 2, 06-14150600. De kosten dienen bij de bestelling te worden voldaan in contanten.