Afbeelding
Foto:

Grote belangstelling voor cursus Politiek Actief voor vrouwen

'Hierna een gemengde cursus, of misschien wel eentje exclusief voor mannen, in de man cave in het gemeentehuis'

AALTEN – Zo'n drie weken geleden kondigde burgemeester Anton Stapelkamp aan dat hij samen met de raadsgriffier Marcel Fiering de cursus Politiek actief in september zal verzorgen. Het is een cursus die de deelnemers kennis laat maken met alle facetten van de gemeentepolitiek. Het is een cursus die overal in het land wordt gegeven, maar de bijzonderheid van de Aaltense versie is dat die alleen voor vrouwen is bestemd. Dat heeft in verschillende media meteen aandacht gekregen. Daardoor volgden er snel aanmeldingen en kon de burgemeester tijdens het persgesprek op donderdag 25 juli melden dat er zich al 42 vrouwen hebben aangemeld. Aan de cursus kunnen 20 vrouwen deelnemen. "Ik heb meteen al gezegd dat als er meer belangstelling zou zijn, dat we dan eventueel een tweede cursus gaan organiseren. Dat gaan we nu zeker doen." De bedoeling is om de tweede cursus in het voorjaar van 2020 te houden.

Aanmelden kan; nog twee vrije plekken

Burgemeester Stapelkamp: "Als dames zich nog willen aanmelden kan dat nog. Er zijn nog twee plekken over voor de tweede cursus in het voorjaar. Een mailtje sturen naar griffie@aalten.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Leeftijd doet er niet toe. We kregen een vraag van een 66-jarige: 'mag ik ook meedoen?'. Tuurlijk! En daarna mogen ook mannen op cursus, dan doen we denk ik een gemengde. Of misschien wel eentje exclusief voor mannen, in de man cave in het raadhuis."
De burgemeester heeft niet nagelaten zelf veel reclame te maken voor de cursus. Stapelkamp is zeer actief op het sociale medium Twitter en noemde de cursus daar regelmatig. Blijkbaar is het bijzonder om de cursus Politiek Actief alleen voor vrouwen te organiseren. Het leidde zelfs tot aandacht in landelijke media.