Fietsexcursie naar Cultuurverbinders

DINXPERLO - Op woensdagavond 31 juli kunnen fietsliefhebbers gratis deelnemen aan de fietstocht van Aalten naar Dinxperlo. Tevens kennismaken met twee Cultuurverbinders bij Figulus in het Kulturhus Dinxperlo. De avond wordt georganiseerd door de Progressieve Partij, en staat open voor alle mensen.

Om (stipt) 19.00 uur vertrekt men vanaf de Markt in Aalten. Via de Sondernweg, Veldweg en Tammeldijk komt men bij de grens van voormalig Dinxperlo en Aalten. Door de buurtschap De Heurne gaat de tocht langs enkele speciale fietspaden zoals Ovinkveld en Kerkpad. Deze fietspaden worden onderhouden door een groep vrijwilligers uit De Heurne. Zij noemen zich 't Olde Karrespoor. De fietspaden zijn oorspronkelijk verbindingsweggetjes tussen de hoofdroutes. Ook paden met illustere namen als Hondeklinke, Hoaze en Billenpad maken deel uit van deze padenstructuur.

Cultuurverbinders, wie zijn dat?
Rond de klok van acht uur is er koffie op het terras van Kulturhus Dinxperlo, Terborgseweg. De twee dames die per 1 juli aan de slag zijn gegaan als Cultuurverbinder in de gemeente Aalten. Het zijn Dilsoz Amin en Ghaidaa Gherra, oorspronkelijk afkomstig uit respectievelijk Irak en Syriƫ. Na een korte scholing van een half jaar proberen ze nu andere nieuwkomers wegwijs te maken in de Nederlandse samenleving en de gemeente Aalten. Dat gaat soms om simpele dingen als wanneer zet je de vuilnis buiten, maar ook om ingewikkelde dingen als verzekeringen, formulieren. Daarbij is het van het grootste belang dat iedereen van elkaar weet wat de gewoontes zijn en hoe je daar mee om kunt gaan.
Dilsoz en Ghaidaa weten talloze (soms vermakelijke) voorbeelden te noemen hoe het in de communicatie mis kan gaan. Dat belooft een leerzaam gesprek te worden.

Rond 21.15 uur fietst men weer langs de Aaltenseweg/Dinxperlosestraatweg van Dinxperlo naar Aalten. Deelname en koffie is gratis. Overige versnaperingen voor eigen rekening. Graag wel aanmelden op: redactie@progressieve-partij.nl.