Enkele kunstwerken die in de Aaltense winkels worden geëxposeerd. Foto: PR
Enkele kunstwerken die in de Aaltense winkels worden geëxposeerd. Foto: PR Foto:

Kunst in Aaltense winkels

AALTEN - Een cultureel initiatief van vijf jonge ondernemers in het centrum van Aalten: zij bedachten 'Kunst in de winkel', voor tijdens de AaltenDagen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een samenwerking tussen Kunstcafé Achterhoek en Stichting Aalten Promotie, met als uitgangspunt 'Kunst en Cultuur voor iedereen'.

De komende maand zal menigeen verrast zijn door de uiteenlopende kunst in de winkels in het centrum van Aalten. Maar liefst dertig winkels en meer dan veertig kunstenaar werken mee aan het project. De eerste winkels zijn inmiddels al ingericht. De vele vakanties vragen om flexibiliteit en creativiteit van zowel kunstenaar als ondernemer, maar het enthousiasme van beide kanten zorgt voor goede samenwerking. Speciaal voor al die kunst in het historisch centrum van Aalten is een winkelkunst-wandelroute in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat geen enkel kunstwerk gemist hoeft te worden. Deze week wordt de inrichting van alle winkels afgerond, en vanaf 1 augustus is de expositie compleet.
Bij veel van de winkels is de kunst ook binnen te vinden. Men kan vrij binnenlopen om meer te zien van het werk van de kunstenaar. Hierdoor is het aan te raden de route te bewandelen tijdens openingstijden van de winkels. Loopt men de route tijdens de AaltenDagen, dan is wellicht de donderdagochtend de beste tijd.
Kunstcafé Achterhoek heeft gezorgd dat er ook een wedstrijd-element verbonden is aan deze kunstmaand. Bij elke winkel is een invulformulier verkrijgbaar, waarop de bezoeker zijn favoriete kunstenaar kan aangeven. Kunstenaar en deelnemer aan de actie maken kans op een mooie prijs. De wandelroute en overige informatie zijn te vinden op onderstaande website.


www.kunstindewinkel.nl