Het nieuwe koningspaar en de nieuwe jeugdkoning van IJzerlo. Foto: PR
Het nieuwe koningspaar en de nieuwe jeugdkoning van IJzerlo. Foto: PR Foto:

Zon kwam net op tijd voor Zomerfeest in IJzerlo

Koning Johann (uit 2016) gaat op herhaling

IJZERLO - De zomer was net op tijd terug. Na een paar weken onbestendig weer kwam na de regen gelukkig zonneschijn, ook bij het IJzerlose Zomerfeest.

Op woensdagavond werd het Zomerfeest traditioneel geopend met het ophalen van de koning. Een stoet van zestien versierde wagens toog van het feestterrein naar de nieuwe residentie van koning Wiljo Brusse, die recent besloot om vanuit Aalten naar zijn geboortegrond terug te keren. Daar aangekomen werd door de voorzitter teruggeblikt op de regeerperiode van koning Wiljo Brusse en jeugdkoning Mees Bosmann. Als een van de laatste plichtplegingen overhandigde koning Wiljo een akte van verdienste aan bakker Rudolf Brunsveld. Hij verzorgt sinds jaar en dag de taarten die het IJzerlose koningspaar namens de Oranjevereniging aan leden met gezinsuitbreiding mag aanbieden. Na een hapje en een drankje keerde de stoet terug naar het feestterrein aan de Huisstededijk waar de avond werd afgesloten met een barbecue en muziek van dj Robby Reyes.
Op vrijdag wordt er in IJzerlo door jong en oud gefietst. In twee groepen werden de deelnemer aan de fietsdropping naar de St. Vituskerk in Hoch Elten vervoerd. Na een 'blick ins Rheintal' kregen de deelnemers een routebeschrijving en werd de thuisreis van circa 35 km naar IJzerlo aanvaard. Ook aan de ravitaillering was gedacht: bij het Dorpshuus te Vasselder konden de benen gestrekt en de kelen gesmeerd worden. Ook aan de minder actieve fietsers was gedacht. Zij konden zich tegen de avond melden voor een korte tocht die onder andere door Sinderen voerde. De avond werd ingevuld met Piano House, een muzikaal verzoeknummerprogramma onder leiding van Hans Jansen, waar diverse IJzerlose talenten spontaan hun steentje bijdroegen.

Talent
De zaterdag werd gestart met 'Iezerlo got talent'. Hierbij stalen Dewi Veldjesgraaf en Kim Klijnhesselink de show met het nummer 'Ik en mijn pony'. Vervolgens streden acht teams onder het motto 'Stoek um d'r in' om de eer bij het buurtspel. Teams bestaand uit één chauffeur en negen duwers moesten daarbij met een autootje zo snel mogelijk een parcours afleggen en met zoveel mogelijk teamleden in de auto gaan zitten. Het team 'Rondom de Klokkemaker' wist het spel dat naast snelheid ook draaide om stuurmanskunst en tactiek nipt te winnen. De zaterdagmiddag stond naast allerlei spellen voor jong en oud vooral in het teken van het koningschieten. Bij de jeugd wist Mick Gussinklo de romp naar beneden te schieten. Niet veel later was het Johann Eenink die bij de volwassenen het verlossende schot loste. Daarmee gaat de koning van 2016 op herhaling en mogen hij en zijn vrouw Willemien wederom een jaar de Oranjesjerp dragen.
Die avond werd het zomerfeest afgesloten met een optreden van de Marcus & Taylorband, zij maakten er samen met het publiek een geweldig feest van.

Tussendoor gezellig even uitrusten op het Zomerfeest. Foto: Frank Vinkenvleugel