Een jongen speelt het uitdagende kratten-stapel-spel, erg stoer.  Foto: Eva Schipper
Een jongen speelt het uitdagende kratten-stapel-spel, erg stoer. Foto: Eva Schipper

Streekproducten en waaghalzen
op laatste AaltenDag

AALTEN - Ook de laatste AaltenDag van dit jaar, op donderdag 22 augustus, was een sfeervolle dag. Het evenement dat weer veel publiek trok stond net als de eerste AaltenDag in het teken van streekproducten. Zo kon men op de Zomerse Markt producten uit de regio kopen. Ook was er voor kinderen weer veel te beleven. Ballonnenclown Maike maakte mooie creaties en voor de echte waaghalzen was er het kratten stapelen met Atlantic.

Door Eva Schipper

Dit jaar waren de AaltenDagen anders dan gebruikelijk. Zo waren er verschillende thema's aan de dagen gekoppeld: Kleurrijk Aalten, Aalten van Streek en AaltenWagen. Martin Hunning zit in de organisatie van Stichting Promotie Aalten (SAP). Hij kijkt positief terug op deze verandering van de AaltenDagen. "Vroeger was er bijvoorbeeld met slecht weer weinig animo voor de festiviteiten in het dorp. Vorige week was het thema AaltenWagen en ondanks het slechte weer was er toch nog aardig veel publiek."
Martin vertelt dat SAP wil proberen meer in thema's te gaan werken. "In Meppel waren er bijvoorbeeld de Mokumse dagen, alles was in de stijl van Amsterdam. Denk aan muziek en versiering. Zulke thema's zijn erg aantrekkelijk, maar het moet natuurlijk wel mogelijk zijn."

Bevrijdingsfestival
Van SAP kan men komend jaar nog meer leuks verwachten. Zo is de organisatie bezig met de organisatie van een bevrijdingsfestival in Aalten. "Het is belangrijk dat we samen met de jonge ondernemers in beweging blijven." Martin is de gemeente Aalten erg dankbaar voor de goede samenwerking. "Plannen die eigenlijk half konden worden uitgevoerd, werden hele plannen. Een goede samenwerking met de gemeente is erg belangrijk, we zijn er daarom erg blij mee dat deze zo goed verloopt."
Het blijft moeilijk de AaltenDagen ook voor jongeren aantrekkelijk te maken. "Als de jeugd of andere mensen tips hebben voor ons, zijn deze erg welkom." Ook voor de streekmarkt zoekt SAP nog mensen die uit de regio die waren te koop hebben. Vrijwilligers blijven eveneens welkom. Als men een tip heeft of als men zich wil opgeven kan dat via een e-mail aan info@sap-aalten.nl.


www.welkominaalten.nl/info

Veel mensen bezoeken de streekmarkt, op deze zonnige dag.  Foto: Eva Schipper
Lekker genieten op de markt, met het prachtige weer. Foto: Eva Schipper
Het feest in de avond in volle gang.  Foto: Eva Schipper
Ook was er voor de kleintjes weer de bekende draaimolen.  Foto: Eva Schipper
Een jongeman vertelt blij over de trein die hij ziet.  Foto: Eva Schipper
Voor de lezers waren er erg veel boeken te koop. Foto: Eva Schipper