Kevin de Randamie. Foto: Jelle Verhoeks
Kevin de Randamie. Foto: Jelle Verhoeks Foto:

Aalten op weg naar creatieve toekomst

BREDEVOORT - Is de gemeente Aalten toe aan een creatieve revolutie? Naar een antwoord op die vraag wordt op donderdag 5 september gezocht tijdens een bijeenkomst in de Koppelkerk in Bredevoort. Creatieve kartrekkers binnen de gemeente gaan met elkaar en inspirerende lokale bestuurders en ondernemers in gesprek over het ontsluiten van de creatieve kracht van Aalten.

De term 'Creatieve Revolutie' houdt zoveel in als de economische emancipatie van de creatieve mens. Met andere woorden: hoe is de creativiteit van een groep betrokken mensen te ontsluiten op een manier die waarde toevoegt aan hun omgeving.

De gesprekken worden gevoerd onder leiding van hiphopartiest en creatief ondernemer Kevin 'Blaxtar' de Randamie, broer van de rapper Typhoon, De Randamie gaf de aanzet tot de frase 'Creatieve Revolutie' in zijn TED-Talk, een internationaal bekende vorm van presentaties op velerlei gebied. Op basis hiervan is er inmiddels een creatieve business-school opgezet (Braenworks Academy) én een breed coachingnetwerk ontstaan (Braenworks Society). Beide staan in het teken van het ontsluiten en verstevigen van persoonlijke creativiteit, duurzaamheid en leiderschap.

Aalten van 2025
Kevin de Randamie heeft Rudolf-Jan Baanders (Achterhoeks Kunstcafé), Hans Eppink (Klein Theater Dinxperlo), Sylvia Heijnen (Koppelkerk) en 'buitenstaander' Johan Godschalk (Cultuur Oost) uitgenodigd om samen met het publiek op verkenning te gaan vanuit het Aalten van nu naar het Aalten van 2025. Hoe willen we dat die toekomst eruit ziet? En hoe kunnen we optimaal gebruik maken van de creativiteit om te komen tot mooie resultaten? De Randamie en medeorganisator Richard Jongetjes (Talentverbinder van de gemeente Aalten) roepen allen die (in)direct betrokken zijn bij kunst en cultuur op om aanwezig te zijn en om actief mee te doen.

Deze creatieve avond in de Koppelkerk (Koppelstraat 35) begint om 20 uur. De entree is vrij. Reserveren is gewenst en kan via de website.


www.koppelkerk.nl