Mary Velthoen. Foto: PR
Mary Velthoen. Foto: PR Foto:

Workshop: Levensbomen in hout

BREDEVOORT - Kunstenares Mary Velthoen uit Noord-Groningen september op zondag 8 geeft een workshop in de Koppelkerk in het maken van levensbomen in hout. Velthoen heeft zich gespecialiseerd in het maken van houtreliƫfs: kleurrijke levensbomen en Madonna's zijn veelvoorkomende thema's. Tot en met 8 september exposeert ze in de bovenzaal van de Koppelkerk.

Levensbomen zijn een centraal thema in het werk van Mary Velthoen. De levensbomen gaan terug tot haar eigen kindertekeningen en tot de levensbomen zoals je die boven deuren van oude huizen en in volkskunst ziet. Het zijn bomen met wijd uitlopende takken en grote wortels.

Mary Velthoen werkt volgens een zelfontwikkelde techniek. De kunstenares maak een tekening op paneel en zaagt de contour van het ontwerp uit, gutst de oppervlakte vanuit de tekening en beschildert het geheel met acryl, waarna ze het afwerkt met olieverf. Mary heeft een expressief handschrift, gecombineerd met intense kleuren.
Wil je zelf ook leren hoe je een houtreliƫf maakt? Dan kun je het nu leren van de vakvrouw zelf. Velthoen heeft jarenlange ervaring in het onderwijs en draagt graag haar passie over op anderen. Er is ruimte voor maximaal vijftien deelnemers. Materiaal is bij de prijs inbegrepen.

De workshop wordt gehouden om de Koppelkerk aan de Koppelstraat 35 in Bredevoort van 13.00 tot 15.00 uur en deelname kost 17,50 euro.
Reserveren is verplicht en kan via www.koppelkerk.nl.