Praten over circulaire economie in Achterhoek

BREDEVOORT - De huidige manier van produceren heeft een grote impact op het milieu. Grondstofvoorraden raken uitgeput, afval stapelt zich op en het klimaat verandert. We moeten op zoek naar nieuwe vormen van duurzame productie. Op vrijdagavond 6 september houdt de stichting Koppelkerk in Bredevoort een discussieavond over dit onderwerp. Te gast bij deze Meet Up zijn verscheidene Achterhoekse bedrijven die het duurzame pad zijn ingeslagen.

De traditionele vorm van produceren is lineair: we delven grondstoffen uit de aarde, verwerken ze tot een product, gebruiken het en gooien het daarna in de prullenbak. Op deze manier verliezen we grondstoffen en creëren we afval. In een circulaire economie verandert het productieproces in een kringloop: grondstoffen worden na gebruik volledig hergebruikt. Geen afval en geen uitputting van grondstofvoorraden dus.
Dat is niet zomaar gerealiseerd. Sommige bedrijven pakken een deel van het probleem aan, door te kijken hoe afval kan worden gereduceerd, hoe producten gerepareerd en hergebruikt kunnen worden en hoe andere reststoffen gerecycled kunnen worden.
Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk wordt tijdens deze avond in de Koppelkerk bekeken wat circulaire economie concreet betekent en hoe werknemers, werkgevers en consumenten aan de circulaire economie kunnen bijdragen. Circulaire voorbeelden uit de praktijk worden deze avond gegeven door René Plaggenburg (directeur Dusseldorp Sloop en Reststoffencentra), Jur Hofland (Rensa Verwarming), Gerrit Hesselink (Hesselink koffie), Bas Kempers (Drukkerij Kempers) en Jacquo Harbers (AGEM). Anke Sitter treedt op als moderator.
De Meet Up in de Koppelkerk (Koppelstraat 35) begint om 20 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Entree is een vrije gift. Reserveren is gewenst en kan via de website.


www.koppelkerk.nl