Drukte bij de waterpost tijdens deTwee Bruggenloop. Foto: Nathan Posthumus
Drukte bij de waterpost tijdens deTwee Bruggenloop. Foto: Nathan Posthumus Nathan Posthumus

Druk met organiseren én lopen

AALTEN - In een aantal jaren is de Twee Bruggenloop de status van kleine campingactiviteit wel ontgroeid. Maar liefst ruim 500 atleten en wandelaars kwamen in actie op de prachtige sportavond op en bij het prachtige Vakantiepark de Twee Bruggen in Winterswijk Miste, mede te danken aan de tomeloze inzet van tientallen vrijwilligers van de Aaltense atletiekvereniging AVA '70.

Al vroeg in de middag van zijn 20 augustus waren de vrijwilligers van AVA '70 op het vakantiepark druk in touw. De hardlooparena en het secretariaat op de Twee Bruggen werden zorgvuldig ingericht. Vanaf 18.00 uur konden de wandelaars starten met hun tocht over 10 kilometer in het fraaie buitengebied van Miste en Bredevoort.
Het hardloopspektakel ging om 19.00 uur van start met de run over 1.000 meter. Een flink peloton kleine kanjers ging na het beginschot in galop om twee ronden over het park te gaan rennen.
De oudere talenten kwamen even later in de hardlooparena. Zij moesten vier ronden afleggen. De strijd bij de jongens werd gewonnen door Twan Meinen in een ijzersterke tijd van 6.48 minuten. Jongere broer Sven pakte verdienstelijk de tweede podiumplek. AVA '70-winst was er ook bij de meisjes op de 2 kilometer. Norah Rusink trok de zege naar zich toe. Ze bleef clubgenote Annelot Posthumus een fractie voor. Een enorm peloton van ruim 350 atleten stond om 19.45 uur klaar voor de start van hun wedstrijd over de 6 of 10 kilometer. De deelnemers waren afkomstig uit de gehele regio. Tim te Brake van AVA '70 leek op weg naar de winst, maar hij zag in de slotfase Mark Schreurs voorbij komen. Bij de dames won Emma Nijenhuis, gevolgd door Ineke Graven en Evi Nijman. De 10 kilometerlopers kregen nog een extra lus door het glooiende Klooster met een stuk grindpad heuvel-op. Bas Arentz liep solo naar de winst in een knappe eindtijd van 35.05 minuten. Hans Waalder uit Aalten moest een half minuutje toegeven, veteraan Freddy Dekker werd derde. Bij de dames was Argo-atlete Wendy Mullink veruit de sterkste. AVA '70-atlete Evelien Hillen eindigde in de subtop.