Pieperdag bij Lenksink. Foto: PR
Pieperdag bij Lenksink. Foto: PR

Pieperdag bij Lensink

AALTEN - Op 7 september is het weer zover: Pieperdag bij Lensink. Arie, Minie, Arjen en Tanja organiseren deze dag voor de derde keer. "Het is een gezellige open dag op onze boerderij." De openingstijden zijn van 10.30 tot 16.30 uur. De toegang en alle activiteiten zijn gratis. Het zal plaatsvinden aan de Rosierweg 2.

Het bedrijf bestaat al sinds 1900 en in de afgelopen veertig jaar is de boerderij geworden zoals het nu is. "Op ons bedrijf verbouwen wij tafelaardappelen en zetmeelaardappelen. We maken van onze eigen aardappelen verse friet en voorgekookte krieltjes schijfjes en aardappelen."

Deze producten zijn te koop in de boerderijwinkel en bij verschillende winkels in de omgeving. Tijdens de Pieperdag kan men zelf een aardappel rooien en hier vervolgens een frietje van bakken. Iedereen mag ook de kalfjes en ouder jongvee bekijken. Ook kan men kijken in de schuur waar de aardappelen gesorteerd worden. Voor de kinderen is er een grote zandbank en een springkussen. Op het land worden er demonstraties gegeven met de grote rooier en staan er enkele machines van het bedrijf.