Jardell Kruidbos van AZSV (zwart tenue) in duel met Leon Beuting van Longa '30. Foto: Andre Wamelink
Jardell Kruidbos van AZSV (zwart tenue) in duel met Leon Beuting van Longa '30. Foto: Andre Wamelink Foto:

AZSV wint Keitoernooi van Longa '30

AALTEN - AZSV heeft het State of Art - Keitoernooi van Longa '30 gewonnen. Na de 3-1 winst op RKZVC op dinsdagavond werd afgelopen zaterdag ook de tweede zondag hoofdklasser uit de regio, Longa '30, op een nederlaag getrakteerd. In Lichtenvoorde werd het op het snikhete kunstgras 0-3 voor de Aaltenaren. Longa '30, dat eerder Grol met 8-0 gedeklasseerd had, werd daarmee op het eigen toernooi tweede. Grol zette in zijn wedstrijd tegen RKZVC de Zieuwentenaren met 1-0 op de vierde plek.

De thuisclub begon sterk aan het duel met AZSV en de Lichtenvoordse ploeg probeerde de roodwitten meteen vast te zetten. In de zevende minuut leverde dit de eerste kans op voor de oranjehemden via Thom Berendsen, maar Jasper te Kolste redde goed. Zes minuten later was het de AZSV-aanhang die kon juichen. Een mooie voorzet van Jardell Kruidbos werd door Joost Rasing achter doelman Erik Wijnbergen gekopt: 0-1. Langzamerhand kon AZSV zich beter onder de druk van Longa '30 uit voetballen. Na ruim 20 minuten redde Wijnbergen goed op een schot van Kars Vierwind. Tien minuten later moest Te Kolste handelend optreden bij een schot van opnieuw Berendsen. Uiteindelijk werd met een 0-1 ruststand de koelte van de kleedkamer opgezocht.
In de tweede helft had AZSV de thuisclub beter in de greep en kreeg het ook geen kansen meer tegen. Binnen het kwartier scoorde Jardell Kruidbos de 0-2, nadat hij kort daarvoor al een kans had gemist. Nu kreeg hij de bal van Marciano van den Berg en tikte hij eenvoudig binnen. Kort na een volley van Rik van der Eerden na terugleggen van Nick van Breugel die net over het Longa-doel ging, besliste Freek Gesthuizen het duel door na een pass van Rik van der Eerden de 0-3 binnen te schieten. Laatste wapenfeit was een schot van Nick van Breugel, maar dat ging naast.

Vliegende start
Het eerste duel van AZSV in het Kei-toernooi, tegen medehoofdklasser RKZVC, kende op dinsdagavond een vliegende start. Al na ruim een minuut stuurde Vierwind Van den Berg de diepte in en deze was sneller dan de Zieuwentenaren Bart te Focht en doelman Tim Penterman, die AZSV-speler aantikte. Scheidsrechter Wijnand Rutgers legde de bal op de stip en Van de Eerden had geen moeite om AZSV op voorsprong te brengen, 1-0. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Freek Mulder kwam goed door aan de rechterflank en leverde een loepzuivere voorzet af op Van der Eerden die koppend Penterman kansloos liet, 2-0. Tussendoor had Sjors Storkhorst namens de gasten uit Zieuwent de lat geraakt bij een schot van 20 meter.
Na wederom een goede steekpass van Vierwind op Van den Berg kon Penterman ternauwernood een doelpunt van de Didammer voorkomen. Na ruim een kwartier deed RKZVC iets terug via Joey Belterman die naïef verdedigen van de Aaltenaren goed afstrafte, 2-1. Drie minuten voor de pauze was RKZVC dichtbij de gelijkmaker, maar de bal van Storkhorst werd van de lijn gehaald. Twee minuten was het aan de andere kant wel raak. Opnieuw was het Van der Eerden die koppend scoorde, dit keer uit een voorzet van links van Bram Rensing, 3-1.
In de tweede helft ging het niveau behoorlijk naar beneden. RKZVC werd niet meer gevaarlijk en AZSV kreeg nog slechts twee kansen op een goal. Een schot van Van der Eerden ging naast het Zieuwentse doel en een hachelijke situatie op de doellijn bij RKZVC werd door Toby Bokkers gered. Eerst kopte Van der Eerden op de lat en de rebound kon niet door Fabian Mensah in het doel worden gewerkt, zodat Bokkers redding kon brengen. In blessuretijd was Penterman attent bij een schot van Sjoerd te Boekhorst.
Met deze toernooizege zit de oefencampagne van AZSV erop. De ploeg van Dave de Jong begon met twee nederlagen tegen HSC '21 (3-1) en HHC Hardenberg (4-1), twee ploegen die respectievelijk één en twee klassen hoger spelen. Na de twee zeges in het Longa-toernooi zal komende zaterdag tegen FC Rijnvogels uit Katwijk blijken of AZSV klaar is voor de competitie in de hoofdklasse A.

Statistieken
De wedstrijden van zaterdag 24 augustus:
Longa '30-AZSV 0-3 (0-1). 13. 0-1 Joost Rasing. 58. 0-2 Jardell Kruidbos. 78. 0-3 Freek Gesthuizen. Scheidsrechter Emiel Stienezen uit Kilder gaf geen kaarten.
Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Pepijn Lansbergen (46. Michael Vaags), Jonathan Goosen, Bram Rensing (61. Luka ter Haar), Erwin Nieuwboer (70. Wouter Hiddink), Kars Vierwind (46. Sebastian Navis), Jardell Kruidbos (61. Freek Gesthuizen), Marciano van den Berg (61. Nick van Breugel), Rik van der Eerden, Joost Rasing (46. Fabian Mensah).
Opstelling Longa '30: Erik Wijnbergen, Lowie Dorsthorst, Dion Hartgerink (57. Twan Wolters), Jelme Stevens (46. Nick te Veldhuis), Jurgen Weijman, Mattheys Kuypers, Bram Wopereis (46. Rick Bosma), Dirk Doppen (40. Leon Beuting), Thom Berendsen (64. Lars Dijkstra), Tim Bader, Jelmer Krooshof.
RKZVC-Grol 0-1 (0-0). 57. 0-1 Roel Bruins. Scheidsrechter Wijnand Rutgers uit Dinxperlo.

De wedstrijden van dinsdag 20 augustus:
AZSV-RKZVC 3-1 (3-1). 3. 1-0 Rik van der Eerden (pen), 8. 2-0 Rik van der Eerden, 16. 2-1 Joey Belterman, 44. 3-1 Rik van der Eerden. Penalty's 4-1.
Scheidsrechter Wijnand Rutgers uit Dinxperlo gaf geen kaarten.
Opstelling AZSV: Kyarmen Heering (46. Jasper te Kolste), Freek Mulder, Michael Vaags (65. Sebastian Navis), Jonathan Goosen, Bram Rensing (46. Luka ter Haar), Kars Vierwind (74. Sjoerd te Boekhorst), Jardell Kruidbos (46. Erwin Nieuwboer), Sjoerd te Boekhorst (46. Freek Gesthuizen), Marciano van den Berg (46. Fabian Mensah), Rik van der Eerden, Joost Rasing (71. Jardell Kruidbos).
Opstelling RKZVC: Tim Penterman, Remco Buiting (67. Freek Voogel), Toby Bokkers, Twan Gebbinck, Bart te Focht, Waldo Rhebergen, Jouke Knippenborg, Mark te Winkel (77. Bjorn Doppen), Joey Belterman, Sven Jurjus (46. Jens Schutten), Sjors Storkhorst (62. Siebe Klein Goldewijk).
Longa '30-Grol 8-0 (6-0). 6. 1-0 Thom Berendsen, 13. 1-0 Thom Berendsen, 23. 3-0 Jelmer Krooshof, 34. 4-0 Jelmer Krooshof, 36. 5-0 Thom Berendsen, 45. 6-0 Jelmer Krooshof, 55. 7-0 Bram Wopereis, 90. 8-0 Jelmer Krooshof. Penalty's 3-3.
Scheidsrechter Emiel Stienezen uit Kilder.