Gezocht: taalvrijwilliger in bieb

ACHTERHOEK – Volgende week (9 tot en met 15 september) is het de Week van de Alfabetisering. Het thema van dit jaar is 'Durf!'. Één op de negen mensen moeite heeft met lezen en schrijven? De Bibliotheek wil daar, door middel van de activiteiten van het Taalhuis Oost-Achterhoek, iets aan doen. Het Taalhuis zoekt taalvrijwilligers. Belangstellenden kunnen zich aanmelden.

Het Taalhuis is een plek in de Bibliotheek waar mensen die moeite hebben met taal elkaar kunnen ontmoeten. Ze worden door vrijwilligers geholpen om beter te lezen en schrijven. Als taalvrijwilliger kan men het verschil maken in iemands leven. Met slechts een paar uur vrijwilligerswerk per week (ongeveer 2 uur) geeft men iemand de kans om zijn of haar basisvaardigheden te verbeteren, zoals lezen en schrijven, rekenen en het omgaan met de computer.
Mensen die het leuk vinden om te gaan met anderen en daarbij beschikken over inlevingsvermogen en geduld en die bovendien flexibel zijn, worden gevraagd. Men beheerst daarnaast de Nederlandse taal goed, maar hoeft zeker geen docent Nederlands te zijn. De vrijwilliger moet het leuk vinden om te praten met mensen en iemand één op één iets bij te brengen/leren. Het vrijwilligerswerk is ook geschikt voor studenten, bij sommige studies kan het zelfs opgenomen worden als onderdeel van de opleiding.
Voordat men aan de slag gaat als taalvrijwilliger, volgt men gratis een korte training van vier dagdelen. Aanmelden kan door te bellen naar: 088-0062999.