'Foto-dialoog tussen Maarten Rots en Verena Winter'. Foto: PR
'Foto-dialoog tussen Maarten Rots en Verena Winter'. Foto: PR

Foto-expositie Vice Versa in de Koppelkerk

BREDEVOORT - Tijdens het weekend van Open Monumentendag op 14 en 15 september exposeren de Nederlandse fotograaf Maarten Rots en de Oostenrijkse fotograaf Verena Winter in de bovenzaal van de Koppelkerk. Hierbij tonen zij tevens hun nieuwe gezamenlijke foto-project Vice Versa. De expositie is vrij toegankelijk. De expositie is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Vice Versa is een grensoverschrijdende fotografische uitwisseling tussen Verena Winter (Wenen, 1959) en Maarten Rots (Aalten, 1982). In 2017 leerden ze elkaar kennen en al snel bleek dat er een duidelijke overlap is in hun manier van kijken en fotograferen. Beiden zoeken ze naar grafische, vaak abstracte afspiegelingen van de werkelijkheid, waarin compositie, textuur en kleur een belangrijke rol spelen. Tijdens deze expositie is een selectie van de uit deze samenwerking ontstane tweeluiken te zien. Vice Versa zal ook tijdens Septemberkunst 2019 te zien zijn.

Maarten Rots heeft in zijn werk een voorliefde voor grafische elementen, hetgeen duidelijk zichtbaar is in zijn composities. Lijnen, vormen en reflecties in de architectuur spelen een belangrijke rol in zijn werk. Alledaagse straatbeelden worden bij Maarten Rots intrigerende abstracte beelden. Maarten reist veel om nieuw werk te maken waarbij hij zich laat inspireren door de nieuwe omgevingen waar hij zich doelbewust in plaatst.

Het vinden en vastleggen van alledaagse dingen in een bijzonder licht is de drijvende kracht bij het fotograferen voor Verena Winter. Ze fotografeert ook veel in detail, waardoor het onderwerp abstracter wordt. Verena is medeoprichter van het Grenzblick Atelier in Bocholt-Suderwick.