AD'69 verwachtte al geen wonderen voor het bekerduel tegen Grol: de Aaltenaren gingen stevig onderuit. Foto: PR Foto:

Grol legt AD'69 over de knie: 2-6

AALTEN - Wonderen mocht AD'69 tegen SV Grol niet verwachten, want dat speelt een klasse hoger. Toch zijn verrassingen vooral in de beker altijd mogelijk. Maar die illusie was na de rust voorbij, want toen legde Grol na twee snelle doelpunten in de 54ste en 56ste minuut de Aaltense tegenstander in eigen huis over de knie: 2-6.

AD'69 1 startte in de eerste bekerwedstrijd zonder Lars Rave, Jens Bent, Zilan Ertunç, Djayen Baboe, Tom Elferink en Reçep Kaya in de basis. Desondanks leek het aanvankelijk een spannende pot te worden en zelfs van de snelle 0-1 in de 4de minuut raakte AD'69 niet van slag. De Aaltenaren gingen in de aanval en kregen in de 18de minuut twee dotten van kansen, maar zowel Dylan Bauhuis alsmede Michiel Ebbers kregen de bal niet in het net. AD'69 had al snel in de gaten dat het vat op Grol kon krijgen als het tempo hoog zou blijven en de Aaltenaren zouden blijven storen. Met enig doorzettingsvermogen kreeg Jeroen Scholten in de 20ste minuut als laatste zijn voet tegen de bal. Zijn gelijkmaker was niet eens onverdiend.
Alle Aaltense hoop op een mooie uitslag ging na rust snel verloren. AD'69 werd bruut wakker geschud toen Grol na een tiental minuten in de tweede helft de voorsprong weer in handen had. De gasten gingen na de 1-3 achterover hangen. AD'69 moest komen en de tweede helft leek een kopie van de eerste te worden. AD'69 ging op zoek naar de aansluitende treffer en deed dat wederom met storen op Grol. Maar Grol was de slimmere tegenstander en wist doeltreffend te reageren als de kansen zich voordeden. En met de gaten achterin wisten de gasten wel raad. De 1-4 volgde in de 77ste minuut, na slap verdedigen aan Aaltense kant. En drie minuten later kreeg een Grolspeler de bal wel bijzonder mooi op zijn slof. Keeper Ikink kon de bal slechts nakijken. De wedstrijd was toen wel gespeeld, maar toch zou er nog tweemaal worden gescoord. De 2-5 in de 85ste minuut was een zeldzaam mooi, diagonaal schot. Vanuit de hoek van de zestien kreeg Jeroen Scholten zijn tweede doelpunt op zijn conto. Twee minuten later kon Michiel Ebbers een schot van Grol pareren, maar de bal belandde panklaar voor de volgende Grolspeler, die met een lobje Anthony Ikink voor de zesde maal kansloos liet.
AD'69 heeft nog wel wat werk te doen voor het over drie weken aan de competitie begint. Hiervoor mag het nog tweemaal de wei in: vrijdag in Lichtenvoorde tegen Longa 2 en daarna op 12 september tegen VIOS Beltrum.