Anton en Cecile Stapelkamp, op bezoek bij het 65-jarige echtpaar Letta en Johan Heijink. Foto: Frank Vinkenvleugel
Anton en Cecile Stapelkamp, op bezoek bij het 65-jarige echtpaar Letta en Johan Heijink. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Johan en Letta Heijink-Walvoort 65 jaar getrouwd

AALTEN - Op 27 augustus 1954 zijn Johan, beter bekend als Hannie, en Letta getrouwd.

Hannie is geboren in 1930 op boerderij 'de Fukkert' in Lintelo, Letta zag het levenslicht in 1932 in Varsseveld.
Ze hebben elkaar ontmoet op de gymnastiek in Varsseveld, VGV. Na een aantal jaren verkering zijn ze in 1954 getrouwd, waarna ze gingen wonen op 'de Fukkert'. Voor Letta was dit een hele verandering. Ze kwam niet van een boerderij en waar ze kwam, woonden ook nog de ouders van Hannie met een oom en drie zussen.
Eerste jaren was er op de boerderij nog geen elektriciteit. Er was veel werk en de privacy vonden ze op het haverland. In de loop der jaren werden er vier kinderen geboren: Arjan, Geert, Rik en Liesbeth. Ondertussen bleven Hannie en Letta naar de gymnastiek gaan. De kinderen gingen studeren en Arjan bleef uiteindelijk op de boerderij. Hannie en Letta zijn opa en oma van veertien kleinkinderen.
Al vrij vroeg gingen ze al op vakantie en kregen de smaak te pakken. Heel wat landen hebben ze bezocht, waaronder Saoedi-Arabie waar Rik op dat moment aan het werk was. Ook Zuid-Afrika en Canada staan op het lijstje. Ondertussen bleven ze naar de gymnastiek gaan.
Vanaf 1995 genieten ze van hun pensioen. Elke week gaan ze nog zwemmen en volksdansen. Letta was vorig jaar 80 jaar lid van de gymnastiek en Hannie is nog altijd bezig op de boerderij onder het motto, alles mag, niets moet. Maar Hannie zorgt elke morgen voor een vers bakkie koffie in de stal.
Op 31 augustus hielden ze een feestje op de boerderij voor familie, buren en vrienden en zoals te zien is op de foto heeft de buurt hun plicht gedaan.