Manon Uphoff opent literair seizoen Bredevoort

Manon Uphoff opent literair seizoen Bredevoort

BREDEVOORT - Op vrijdag 27 september gaat het literaire seizoen van de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort weer van start. Op deze avond zal schrijfster Manon Uphoff over haar nieuwste boek 'Vallen is als vliegen' vertellen. Het semi autobiografische boek draait om het misbruikverleden in haar eigen familie.

Wanneer haar zestien jaar oudere zus, uitgehongerd en uitgedroogd, van de trap valt en sterft, doet dat als een vonk de woede van de schrijfster ontbranden. De dood van Henne Vuur, ooit haar 'schaduwmoeder', dwingt haar een gruwelijk en angstwekkend verleden onder ogen te zien. Als een aanklager en kroniekschrijver tekent Manon Uphoff dat verleden op in een boek vol verhalen

Manon Uphoff (Utrecht, 1962) is een Nederlands schrijfster, vooral bekend vanwege haar korte verhalen. Zij debuteerde in 1995 met de verhalenbundel Begeerte die werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. Haar eerste roman Gemis (1997) werd genomineerd voor de Libris literatuurprijs. De lezing is in de Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort op vrijdag 27 september vanaf 20.00 uur (deuren open: 19.30 uur). De entree kost tien euro. Reserveren is gewenst en kan via de website.


www.koppelkerk.nl