Leo heeft speciaal voor deze gelegenheid de Achterhoekse vlag uitgehangen. Links burgemeester Anton Stapelkamp.Foto: Eva Schipper
Leo heeft speciaal voor deze gelegenheid de Achterhoekse vlag uitgehangen. Links burgemeester Anton Stapelkamp.Foto: Eva Schipper Foto:

Leo en Lotte Orsel-Edeler 60 jaar getrouwd

AALTEN - Ze kenden elkaar nog maar tien dagen en waren daarna meteen getrouwd. Dit is het verhaal van Leo en Lotte Orsel-Edeler. Ze zijn nu al 60 jaar getrouwd en gelukkig. Burgemeester Anton Stapelkamp kwam 8 september op de koffie om dit feest samen te vieren met de familie van het bruidspaar. Lotte en Leo hebben jarenlang in het circus gewerkt. Lotte als koorddanseres en Leo als jongleur. Samen gingen ze de hele wereld rond. Uiteindelijk woonden ze op verschillende plekken in Nederland. Op camping Goorzicht en 't Walfort hebben ze een stacaravan gehad. Na een tijd besloten ze om definitief in Aalten te gaan wonen. Daar zijn ze op dit moment erg gelukkig. Allebei hebben ze erg veel meegemaakt in hun leven. Oorspronkelijk komt Lotte uit Duitsland. In een moeilijke tijd besloot zij naar Nederland te emigreren om daar samen met Leo een nieuw bestaan op te bouwen. Lotte: “Ik wist eerlijk gezegd niet eens waar Nederland lag. Als ik van te voren wist hoeveel afkeer er tegen Duitsers in Nederland was, was ik hier nooit gekomen.” Ze besluiten met een lach. “Wij blijven voor altijd bij elkaar.”

Het bruidspaar zestig jaar geleden. Foto: PR