Gezellige drukte op de Bockbierdag. Foto: PR
Gezellige drukte op de Bockbierdag. Foto: PR Foto:

Winkels open bij BockbierDag in Aalten

AALTEN - In Aalten wordt op zondag 6 oktober Nederlands bekendste speciaalbier geïntroduceerd: het Bockbier. Op de Markt en bij Café Schiller kunnen vele speciale soorten van dit herfstbier worden geproefd. Tegelijk met de start van de BockbierDag gooien de winkels in het centrum hun deuren open.

De Compagnie Onversaegt en de Vendeliers van Sint Helena zullen traditioneel de BockbierDag openen. Het eerste vat wordt op de Markt aangeslagen door de nieuwe Wijnkoningin Veronique en haar prinsessen Esther, Rianke en Karin. Alle op dat moment aanwezige bezoekers zullen hier door hen op een mooi glas Bockbier worden getrakteerd.

De tuin van Café Schiller is toneel van een Bockbiermarkt, met meer dan tien bockbieren van de tap. Een dag waarop bezoekers ook met een strippenkaart de specialiteit van de brouwers kunnen proeven: op de Markt en bij Schiller. De horeca serveert bijpassende gerechtjes en livemuziek klinkt op beide locaties.

De Carel Jansen Band speelt op de Markt. De Carel Jansen Band bestaat uit de Aaltense muzikanten Frits Willemsen, Carel Jansen, Tom Arink en Mark Wagener en bij Schiller spelen Lawrence Mul, Paul Diersen, Vedran Mircetic, Raymond Grevink en Benjamin Kip met de gelegenheidsformatie St Peppers Lonely Bockbier Band.

De BockbierDag en Koopzondag begint om 13 uur. De winkels gaan om 17 uur weer dicht. Meer info op de website.


www.bockbierdag.nl