De grote heren met de kleintjes van AZSV. Foto: F. Malawau
De grote heren met de kleintjes van AZSV. Foto: F. Malawau

Jonge talenten AZSV trainen samen met Heren 1

AALTEN - Voetballen met de grote jongens. De kleine talentjes van AZSV mochten het. Vrijdagmiddag 20 september hebben onder leiding van de trainers Dave de Jong en Frencis Malawau de jonge talenten van AZSV een voetbal clinic gehad.

Speciaal voor deze training waren een paar spelers van de eerste selectie van AZSV aanwezig om de jonge talenten training te geven.

Om 18.00 uur werd er geopend en werden de groepen verdeeld. Tijdens de training lachte iedereen veel en natuurlijk werden er veel tips aan de jonge talenten meegegeven.

De trainers, Freek Mulder, Erwin Nieuwboer, Sebastian Navis, Bram Rensing, Niek te Veluwe en Niek van Breugel moesten alle zeilen bijzetten om de kids bij te houden. Kappen, draaien, afwerken en pingelen waren veel gehoorde kreten. Nadat de spelertjes een koele versnapering van Hans Deunk ontvingen, gingen ze met frisse moed weer verder met trainen.

Met als hoogtepunt een wedstrijd tussen de talenten en de spelers van Heren 1. Deze wedstrijd werd gespeeld alsof het de finale van de Champions League was. Alle spelers stortten zich in het gedrang en het werd een zeer spannende wedstrijd.

De scheidsrechter speelde ook nog een belangrijke rol. Hij moest de videoscheidsrechter (VAR) bekijken bij een al dan niet gemaakte goal. Uiteindelijk kregen de jonge talenten in de laatste seconde van de wedstrijd de kans om te winnen van de heren. Het was toen 2-2, maar zoals vaker was de spanning te hoog en helaas de penalty ook. Niet getreurd. (Bijna) iedereen vond het niet zo erg.