Bert Mateman stopt als gemeenteraadslid

AALTEN - Tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar stelt Bert Mateman zijn zetel in de raad van de gemeente Aalten ter beschikking aan zijn opvolger. Bert is sinds 2014 een betrokken en kundig raadslid voor het CDA en heeft daarvoor enige jaren ook het bestuur van het CDA versterkt. Hij geeft het stokje over aan André te Brake, die na jaren bestuurservaring nu al een tijdje als fractievolger meedraait in de Aaltense politiek.

Bert is sinds vele jaren de financiële specialist van de CDA-fractie. De beslissing om afscheid te gaan nemen van de raad was voor hem bepaald niet eenvoudig. Maar de snelle groei van zijn bedrijf en de verplichtingen die dat met zich meebrengt laten Bert geen andere keuze. Mateman: "Ik ben CDA'er in hart en nieren en vertegenwoordig onze kiezers met volle overtuiging en veel plezier. Ik ervaar dat ook als een grote verantwoordelijkheid. Volksvertegenwoordiging is niet iets wat je erbij doet, daar moet je je 100% voor inzetten. Op termijn dreigt voor mij de situatie te ontstaan dat dit door alle drukte niet meer gaat lukken. Dat wil ik voor zijn, want dat gaat tegen mijn principes in. Hoe moeilijk dat ook voelt.
In de komende maanden draagt Bert zijn kennis over aan zijn opvolger en werkt hem verder in op een aantal dossiers. Maar ook na de wisseling van de wacht zal Bert op de achtergrond het CDA blijven ondersteunen.

Opvolger André te Brake
André te Brake is 53 jaar en woont met zijn vrouw Bianca en zijn vijf kinderen in de buurtschap Barlo. Hij is zelfstandig ondernemer in de bouw en is maatschappelijk zeer betrokken. Voor het CDA Aalten-Dinxperlo was André dertien jaar bestuurslid. Hij heeft onder andere actief meegeschreven aan het verkiezingsprogramma. Als fractievolger ondersteunt hij nu de CDA-raadsleden bij hun taken. André kijkt met enthousiasme uit naar zijn nieuwe rol als raadslid.