Ook vorig jaar was
Ook vorig jaar was "Er een potje van maken' een succes. Foto: PR Foto: Picasa

'Er een potje van maken' weer van start

AALTEN/DINXPERLO - Opnieuw zijn drie restaurants uit Aalten bereid om samen met Figulus welzijn, Marga Klompe, VMBO Schaersvoorde Stationsplein en Talentverbinder Richard Jongetjes culinaire avonden organiseren voor senioren uit de gehele gemeente Aalten. De avonden, voor deelnemers gratis, bestaan - naast uit ontmoeting en gezelligheid - uit een heerlijk driegangendiner, twee drankjes en koffie na.

Drie nieuwe restaurants voor deze serie

Organisaties, (klein)kinderen of buren worden opgeroepen om een senior op te geven die het verdient om eens lekker een avond in de watten te worden gelegd. Ook kunnen senioren zichzelf aanmelden. Nieuwe aanmeldingen krijgen voorrang, 'oudgedienden' die zich voor de tweede of derde keer opgeven worden zeker genoteerd maar komen in eerste instantie op een wachtlijst te staan. Er zijn drie dinerbijeenkomsten met plek voor achttien senioren per avond. De beoogde doelgroep bestaat uit alleenstaande, nog thuiswonende, ouderen, maar ook echtparen zijn welkom.
De intentie van de avond is uiteraard lekker eten maar ook het ontmoeten van - onbekende - leeftijdsgenoten. De organisatie beschikt over een chauffeurspool die de deelnemers netjes ophaalt van huis en uiteraard nadien weer veilig thuis brengt.
Opgeven kan tijdens kantooruren bij Figulus Welzijn in Aalten (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag) via tel. 0543-473993 (Vragen naar Ingrid). Bij opgave worden naam, leeftijd, adres en telefoonnummer genoteerd maar ook eventuele bijzonderheden en dieetwensen. De avonden vinden plaats op 4 december (restaurant Karpermeer), 15 januari (restaurant 't Noorden) en 19 februari (eetcafé 't Raadhuys).
Dit project wordt betaald uit sponsoring en giften van bezoekers van de restaurants. In elk restaurant staat een potje nabij de kassa waarin publiek kan doneren. Ook bij de vorige jaren deelnemende restaurants (Stegers, Enjoy en Olde Marckt) blijven de potjes staan voor giften.