Zin in Mantelzorg

AALTEN - VIT-hulp bij mantelzorg houdt op donderdagavond 17 oktober een bijeenkomst waarin zingeving centraal staat. De bijeenkomst is bedoeld voor alle mantelzorgers in de gemeente Aalten en wordt gehouden bij De Hofnar, Polstraat 7 in Aalten.

Een mantelzorger zorgt voor iemand uit de naaste omgeving. Zorgen voor iemand om wie je geeft, is voor veel mensen vanzelfsprekend. Dat heeft men voor de ander over. Maar langdurig klaarstaan voor de partner, kind, broer, zus, vriend of buurvrouw valt niet altijd mee. Belangrijk is dat de mantelzorger de zorg voor een ander kunt volhouden. Maar wat maakt dat iemand deze zorg kunt volhouden? Dat is voor iedereen anders. Trudy Schutter, van het Centrum voor Levensvragen Willem, verzorgt de inleiding. Het wordt een interactieve avond waarbij er gelegenheid is om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Aanmelden en informatie
De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 17 oktober bij De Hofnar, Polstraat 7 in Aalten en duurt tot ongeveer 21.15 uur. Inlopen kan vanaf 19.15 uur. Aan het bijwonen hiervan zijn geen kosten verbonden en koffie en thee krijgt men aangeboden. Aanmelding is wenselijk en kan bij VIT tel. (0544) 82 00 00, of via mail naar info@vithulpbijmantelzorg.nl.