Kars Vierwind is Zakaria Issarti (10) te snel af. Foto: Cor Hinkamp
Kars Vierwind is Zakaria Issarti (10) te snel af. Foto: Cor Hinkamp Foto:

Nick van Breugel matchwinner voor AZSV

AALTEN - Nick van Breugel is matchwinner geworden in het duel met koploper Sportlust '46 uit Woerden. De 19-jarige Aaltenaar bekroonde zijn tweede basisplek van dit seizoen met de enige treffer van deze topper in de Hoofdklasse A.

Dave de Jong moest was puzzelen na de rode kaart van Freek Mulder vorige week tegen DHSC en het geblesseerd uitvallen van Fabian Mensah en Sjoerd te Boekhorst. Hij begon met de herstelde Michael Vaags op de rechtsback positie en ook Nick van Breugel en Joost Rasing keerden terug in de basiself.

Voor de pauze hadden de gasten uit Woerden meer balbezit, maar grote kansen vielen er niet te noteren. Jasper te Kolste in het doel van AZSV kon uitgroeien naar de 'man of the match' door de nul te houden. Al na vier minuten bracht hij redding op een schot van Abdel Malek El Hasnaoui en halverwege het eerste bedrijf was er een mogelijkheid voor Zakkaria Issarti om de score te openen na een voorzet van Martijn Jansen. Jasper te Kolste en Jonathan Goosen brachten redding. Op slag van rust was de grootste kans voor Nick van Breugel. Na een combinatie met Jardell Kruidbos kwam hij in een prima schietpositie, maar doelman Menno de Jong tikte de bal uit het doel en Joost Rasing miste de rebound nipt.

Kort na de pauze was de eerste kans weer voor de gasten uit de provincie Utrecht. Op aangeven van Abdel Malek El Hasnaoui schoot Evert Brouwers de bal net voorlangs. Daarna was AZSV een periode sterker en kwam het via Nick van Breugel aan de leiding. Een breedtepass van Kars Vierwind kwam bij de jonge Aaltense aanvaller. Hij kapte op de rand 16 goed naar binnen en schoot de bal met links in de korte hoek, 0-1. Het schot was aan het zicht onttrokken van doelman Menno de Jong, zodat hij de bal nog wel raakte, maar niet meer uit het doel kon tikken.
Daarna probeerde Sportlust'46 het wel, maar de Aaltense defensie stond goed en voorin kwam er meer ruimte voor de AZSV-voorwaartsen. Na een pass van Erwin Nieuwboer kreeg Jardell Kruidbos de bal, die de bal over het doel van De Jong schoot. Kort daarna was het de beurt weer aan Jasper te Kolste. Bij een schot van Thomas Heideman redde de goalie bekwaam. In de slotfase drongen de gasten wel aan, maar ze werden nauwelijks gevaarlijk. De betere mogelijkheden waren er voor AZSV. Glenn Geefshuijsen kon net redding brengen voor de ingevallen Fabian Mensah. Eén minuut voor tijd redde Jasper te Kolste nog een keer fraai toen Geefshuijsen de bal naar Rick Wils speelde, maar Te Kolste gooide zijn hele hebben en houwen in de strijd om een doelpunt te voorkomen. In blessuretijd was er nog een grote kans voor de thuisclub. Joost Rasing gaf de bal aan Fabian Mensah, diens voorzet bereikte Erwin Nieuwboer die de bal prima voor kopte op de inkomende Joost Rasing. Met een duikkopbal probeerde hij doelman Menno de Jong te verschalken, maar zijn kopbal kwam precies in de handen van De Jong.
Daarna kwam het eindsignaal van scheidsrechter Michielsen uit Chaam en kon AZSV drie punten bijschrijven. Door de winst op Sportlust'46 stijgt AZSV naar de vierde plek in de Hoofdklasse A. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen De Jodan Boys uit Gouda, die afgelopen zaterdag met 1-2 verloren van de nieuwe koploper DUNO uit Doorwerth.