Wethouder Hans te Lindert en directeur Ruud Kraaijvanger onthullen de naam van de nieuwe schoolbibliotheek. Foto: Lydia ter Welle
Wethouder Hans te Lindert en directeur Ruud Kraaijvanger onthullen de naam van de nieuwe schoolbibliotheek. Foto: Lydia ter Welle Foto:

Cbs Triangel Hoog en Laag krijgen 'Boekenparadijs'

AALTEN - De Kinderboekenweek begon woensdagmorgen feestelijk op cbs De Triangel. Zowel op De Triangel Hoog als De Triangel Laag werd het 'Boekenparadijs' geopend: de schoolbibliotheek, die is ingericht in samenwerking met Bibliotheek op School van Bibliotheek Achterhoekse Poort.

Door Lydia ter Welle

Ellen Wiegerinck van Bibliotheek Achterhoekse Poort vertelt: "Bibliotheek op school is een groot succes. We hebben nu twintig scholen die meedoen. En dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat we niet alleen boeken afleveren op een school, maar dat we elke school ook ondersteunen in het gebruik van de schoolbibliotheek. Bijvoorbeeld met informatie over projecten waarmee lezen gestimuleerd wordt bij de schooljeugd. Daarvoor hebben we speciale medewerkers in dienst, die op elke van de deelnemende scholen die ondersteuning bieden."

Op De Triangel Hoog begon om half negen een feestelijke bijeenkomst, die werd geopend met het zingen van het Kinderboekenweeklied 2019, waaruit het thema van de week, 'Op Reis', nadrukkelijk naar voren komt. Directeur Ruud Kraaijvanger sprak de kinderen toe: "Vandaag begint de Kinderboekenweek, en daarom hebben we hoog bezoek: wethouder Hans te Lindert is hier, om samen met ons de schoolbibliotheek te openen. Die bibliotheek openen we hier, en ook op Triangel Laag, omdat we lezen belangrijk vinden. Wie van jullie weet waarom lezen belangrijk is?" Leerling Babet gaf het antwoord: "Lezen is goed voor je!" Wethouder Hans te Lindert was het daar - als onderwijsman - natuurlijk van harte mee eens. Hij hield de kinderen voor: "Van lezen word je slim!"
De leerlingen van cbs De Triangel hebben zelf een naam mogen bedenken voor de bibliotheek op hun school. De naam die gekozen is, werd door wethouder Hans en directeur Ruud samen onthuld: Boekenparadijs. Als dank voor zijn hulp bij het onthullen kreeg de wethouder een boek: André het astronautje. Hij las er een stukje uit voor, en gaf het boek vervolgens terug om het in de boekenkast van het Boekenparadijs te zetten. "Dan kunnen jullie dit verhaal, geschreven door André Kuipers, de ruimtevaarder, zelf uitlezen!"

Na de onthulling bij De Triangel Hoog werd de hele procedure nog eens herhaald bij De Trangel Laag.