De geiten genoten van al het lekkers. Foto:Kristel te Bokkel
De geiten genoten van al het lekkers. Foto:Kristel te Bokkel Foto:

Feestelijke lunch voor geiten op De Ahof

AALTEN – Ondanks het regenachtige weer genoten de geiten en andere dieren bij de kinderboerderij van een speciale lunch op dierendag. Door kinderen werden zij verrast met een heerlijke lunch.

Door Kristel te Bokkel

Hoewel het originele plan in het water viel, was het toch een smakelijke middag. De lunchtafel werd niet in de weide, maar binnen in de schuur gedekt. Ook daar was voldoende ruimte voor een tafel vol lekkers. Net als voorgaande jaren mochten de kinderen de tafel dekken. Terwijl zij de tafels vol legden met appels, bloemkolen en andere groenten, keken de geiten al nieuwsgierig over het hek.

Na het dekken van de tafel, mochten de geiten dan ook daadwerkelijk aanvallen. Ze smulden van alle groenten. Toen er slechts nog restjes op tafel lagen, klommen de geiten op tafel om er goed bij te kunnen.
Nadat de geiten hun lunch gegeten hadden, was het de beurt aan de konijnen, de kippen en de ezels. Ook zij werden verwend met wat extra lekkernijen, uit handen van de kinderen. Niet op de tafel zoals de geiten, maar de kinderen gingen bij deze dieren langs de hokken om ze te voorzien van wat lekkers.

De kinderen maken de lunch voor de geiten klaar. Foto: Kristel te Bokkel
De geiten genoten volop, en de kinderen ook. Foto: Kristel te Bokkel
Als je op de tafel staat, kun je er veel beter bij, zo laat deze geit zien. Foto: Kristel te Bokkel
Ook de andere dieren werden verwend met extra lekkernijen. Foto: Kristel te Bokkel