Actie4kids schoenendoosactie

AALTEN - Het gaat alweer naar het einde van het kalenderjaar, waarin velen straks weer Sinterklaas en Kerstmis zullen vieren met cadeautjes en lekkere maaltijden. Maar in veel landen hebben kinderen het zwaar. Met de actie4kids schoenendoosactie kan ieder meewerken om een grote hoeveelheid ‘verrassingspakketten’ te maken, voor de allerarmste kinderen tussen de 2 en 14 jaar. Deze kinderen worden zorgvuldig geselecteerd. De dozen worden via organisaties persoonlijk aan de kinderen uitgedeeld. Met zo’n doos met schoolspullen, toiletspullen en speelgoed krijgt een kind de kans om naar school te gaan, zich lekker te verfrissen en fijn te kunnen spelen.

De dozen worden naar Afrikaanse- en Aziatische landen, en regelmatig naar de armste regio’s in Roemenië gebracht. Regelmatig wordt door de hulpverleningsorganisatie Gain (Global Aid Network) schoenendozen meegenomen naar plekken waar noodhulp wordt geboden. GAIN zorgt voor eerste hulp; water, tenten en dekens en kleding. Zo komen de dozen terecht bij kinderen die in vluchtelingenkampen leven of te maken hebben met natuurrampen, dus plekken waar dringend hulp nodig is. Op de site www.actie4kids is hier veel info over te vinden. De benodigde actiefolder (inclusief lijst met gewenste spullen voor in de doos), is op te halen bij onder andere Intertoys, Jumbo en Albert Heijn.

Wie ook één of meer dozen wil versieren en vullen kan deze inleveren bij De Wingerd, De Bongerd 4, in Doetinchem op 19 en 21 november van 16.30 tot 19.30 uur, of bij of bij Jacqueline Obbink, Hofstraat 7 in Aalten op maandag 11 en woensdag 13 november tussen 17 en 20 uur. Dozen die op maandag 16 en donderdag 19 december worden ingeleverd bij de familie Obbink in Aalten (op dezelfde tijden) brengen zij naar een inzamelpunt in Ochten. Later is via de site te vinden waar de dozen uitgedeeld zullen worden en in 2020 komt daar ook een foto/filmverslag van op de site.

Op de site is nu te zien waar onder andere de 95 dozen die via Aalten werden ingeleverd, zijn uitgedeeld in Pakistan in januari 2018. De 209 dozen die ingeleverd die vorig jaar via Aalten zijn ingeleverd, zijn uitgedeeld in OekraÏne, in de periode tot en met mei 2019.

Info: jacq.devos@gmail.com, ook voor afspreken inleveren op andere tijden.