Kunstcursus door Maria Driessen

VARSSEVELD - Op maandag 28 oktober start in de Bibliotheek Varsseveld de driedelige cursus ‘Verbonden in kunst’, verzorgd door kunsthistorica Maria Driessen. Iedere bijeenkomst bespreekt zij een aantal kunstenaars die op de een of andere manier aan elkaar zijn gerelateerd.

In deze cursus staan de landen Frankrijk, België en Spanje centraal. Voor elk land heeft Maria zes beeldende kunstenaars geselecteerd die op een bepaalde wijze met elkaar verbonden zijn. Die verbinding kan bijvoorbeeld de relatie leermeester en leerling zijn of een familierelatie. Ze besteedt aandacht aan de tijd waarin de kunstenaars werkzaam zijn geweest en of de tijd van invloed is geweest op de aard van het werk. Deze kunstenaars leefden globaal genomen in de tweede helft van de negentiende eeuw en de eeuw. Gedurende de cursus wordt hun leven en werk bekeken en besproken in de context van de tijd waarin zij leefden.

De cursus is op maandag 28 oktober, 4 en 11 november van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Varsseveld. De kosten zijn zestig euro. Leden van de bibliotheek betalen vijftig euro. Inschrijven via www.achterhoeksepoort.nl of tel. 088-0062929.