Zoë en Sammy in de nieuwe rijhal van PSVA, nu voorzien van dressuurspiegels. Foto: Lydia ter Welle
Zoë en Sammy in de nieuwe rijhal van PSVA, nu voorzien van dressuurspiegels. Foto: Lydia ter Welle Foto:

PSV Aalten heeft dressuurspiegels

AALTEN - In de fraaie rijhal van Paardensportvereniging Aalten (PSVA) aan de Hessenweg rijdt Zoë (14 jaar) rondjes op haar achtjarige keurig verzorgde pony Sammy. De combinatie rijdt al drie jaar samen. "Vroeger keek ik altijd in de ramen van de kantine om mijn houding te controleren, en om te checken of we wel netjes en de goede lijn liepen. Nu kan ik het veel beter zien in dressuurspiegels", vertelt de enthousiaste amazone, duidelijk blij met de nieuwe dressuurspiegels in de rijhal.

Door Lydia ter Welle

Louise Elferink, voorzitter van florerende PSVA, zegt: "We zijn erg blij met onze nieuwe rijhal. De realisatie daarvan heeft onze club echt veel meer mogelijkheden gegeven. We hoeven nu geen lessen meer af te gelasten omdat de weersomstandigheden rijden onmogelijk maken. We kunnen in deze hal ook indoorwedstrijden houden; dat biedt veel perspectief voor onze leden. Natuurlijk vroeg de realisatie van de rijhal ook inzet en een bijdrage van onze leden. We zijn als bestuur daarom blij dat we - dankzij een flinke bijdrage uit de Rabobank-pot 'Hart voor de Achterhoek' en dankzij andere acties - deze dressuurspiegels hebben kunnen aanschaffen. Daarmee geven we onze leden iets terug voor hun inzet."

De PSVA floreert, mede dankzij de vorig jaar gerealiseerde rijhal. De prima accommodatie trekt nieuwe leden aan en biedt het bestuur mogelijkheden om meer activiteiten te ontplooien. "We kunnen ook eens wat andere lessen aanbieden, en er zijn veel meer activiteiten mogelijk. Als je kijkt naar de activiteitenkalender voor de komende winter: daar staan nu zeker dubbel zoveel activiteiten op. Dat maakt de club sterker. Het heeft - uiteraard - ook invloed op de resultaten. Dit jaar plaatsten zich bijvoorbeeld meer afgevaardigden van onze vereniging voor de regiokampioenschappen. Dat heeft alles te maken met het feit dat je nu structureel en meer lessen kan aanbieden", aldus Elferink.

Nu zijn dus de dressuurspiegels gerealiseerd, maar er wordt al weer gedacht over het aanpakken van de volgende wens: verbetering van de parkeerplaats. "Zo blijven we bezig met het mooier en functioneler maken van onze accommodatie", aldus een tevreden voorzitter Louise Elferink.