Bovo-dames zetten zegereeks voort

AALTEN - Het eerste damesteam van De Hofnar-Bovo heeft afgelopen zaterdag in Dieren de zegereeks voortgezet. Na de 0-4 overwinning hebben de Aaltense volleybalsters al veertien punten vergaard in de drie tot nu toe gespeelde wedstrijden.

De dames moesten al vroeg klaarstaan. De wedstrijd tegen Auto van Oort/Rebelle DS2 begon namelijk al om 11.30 uur, iets wat de meeste dames niet meer gewend waren sinds de jeugdwedstrijden. Ze moesten dus al om 9.30 uur klaarstaan bij het vertrekpunt in Aalten.
Of het aan het vroege tijdstip lag of niet: de eerste set begon aan de kant van De Hofnar-Bovo wat rommelig. De pass kwam niet, en ook de aanvalsters wisten het niet af te maken. De Hofnar-Bovo keek dan ook een tijdlang tegen een achterstand aan, maar de dames wisten zich uiteindelijk terug te vechten en kwamen als eerste bij de 20 punten. Rebelle kwam lange tijd nog mee, maar uiteindelijk ging de eerste set door hard werken toch naar Aalten: 22-25.
De tweede set startte een beetje hetzelfde als de eerste set, maar de Bovo-dames wisten zich nu sneller te herpakken en gaven de opgebouwde voorsprong niet meer weg. Met een mooie laatste doortikbal van spelverdeelster Emma Buiting werd ook de tweede set winnend afgesloten: 17-25. In de derde en vierde set vonden de Aaltense volleybalsters hun draai steeds beter met een sterke servedruk en een pass die goed bij de spelverdeelsters aankwam. Deze laatste twee sets werden dan ook gewonnen met respectievelijk 18-25 en 13-25. Een mooie overwinning zo vroeg op de dag, en een prima voortzetting van de goede competitiestart.
De volgende wedstrijd is op donderdag 24 oktober om 21:00 in Aalten tegen Seesing Personeel Longa ’59.