De Hofnar Bovo heren 1 verliest van PDK Heren 1

AALTEN - Met de belofte van een kratje bier (en een Fanta) bij setwinst, gingen ze de bus in onderweg naar Huizen. Hofnar Bovo heren 1 speelde tegen PDK.

In een warme hal begonnen ze de wedstrijd uitstekend, bij een voorsprong van 9-14 in de eerste set, dwongen ze PDK al tot hun tweede time out. Bij 12-15 volgde de eerste time out van Bovo. Die pakte goed uit, er volgde een voorsprong 17-21. Helaas hebben ze de voorsprong niet vast kunnen houden en ging de set met 27-25 naar de Kazen.
Over de tweede set kan men kort zijn. Het team kwam tot slechts tien punten.
De laatste set sprak het team met elkaar af om meer te gaan genieten om op zo hoog niveau te spelen. In de vierde set kwam er een voorsprong van twee punten. Tot 10-12 bleef die voorsprong staan, PDK kwam terug tot 13-13, ze pakten nog een mooie voorsprong naar 14-17. Daarop ging PDK in de aanval en bleef het team steken op 18 punten. De volle buit voor PDK, die met dit team zeker titelkandidaat is.
Toch hebben hebben de heren van Bovo zodanig weerstand geboden, dat PDK de hele wedstrijd met hun basisteam heeft moeten spelen. Het team liet ook echt mooie dingen zien in het veld, alleen is het nog te wisselvallig en zijn de dips te lang en te diep om beloond te worden.