Afbeelding

Marleen is op zoek naar bijzondere thuisverhalen

Je thuis voelen. Je zou zeggen dat ik er inmiddels alles vanaf weet. Ik zag talloze huizen onderweg en hoorde bijzondere verhalen aan van gewone mensen. En toch is er iets aan de hand. Ik voel me helemaal niet thuis. En dat heb ik zelf veroorzaakt.

Tekst en foto's: Marleen Hoftijzer

Voordat ik aan mijn wereldreis begon en mijn leven in Breda leidde, worstelde ik soms met eenzaamheid. Breda is een geweldige stad, maar vrienden kregen een ander leven; een huis met plantjes van de Intratuin, een kwijlende labrador en het liefste twee kinderen, een jongen en een meisje. Terwijl ik met hele andere vragen worstelde; hoe krijg ik ooit een relatie als ik maar blijf reizen, waarom vind ik mijn draai niet helemaal in de stad en ben ik de enige die zich soms zo eenzaam voelt?

Ik kon niet anders dan op reis te gaan, op zoek naar antwoorden. Onderweg zag ik hoe gastvrij andere landen waren. In Australië raakte ik geïnspireerd door het 'housemates' concept onder dertigers. Iets wat je in Nederland niet meer zoveel ziet.

Terug in Nederland was ik zo gefocust op die verbondenheid, dat ik direct een huisgenoot in mijn appartement in Breda nam. Het liefst een buitenlander, zodat ik dat gevoel van reizen nog dicht bij me kon houden.
De eerste maanden ging het prima maar je voelt hem vast al aankomen. We lijken nu net een getrouwd stel dat ruzie maakt over rond dwalende sokken, vuile afwas op het aanrecht en haren in doucheputjes.

Ik vergat hoe belangrijk het hebben van privacy is en nu voel ik me dus niet thuis in mijn eigen appartement. Hoe ironisch is dat. En nu wacht ik totdat mijn huisgenoot een ander onderkomen heeft. En dat is niet makkelijk in Breda. De duurste en meest gewilde stad na de Randstad. Het leven op het platteland lijkt soms zoveel eenvoudiger.

Daarom ben ik extra blij dat ik bij deze een nieuwtje mag verklappen, want dat leven op het platteland, dat ga ik onderzoeken. Vanaf januari krijg ik een eigen vlog-kanaal bij Omroep Gelderland om bijzondere thuisverhalen in mijn eigen provincie vast te leggen. Daarom ben ik op zoek naar mensen die in boomhutten, kastelen of iglo's wonen. Niks is te gek! Misschien heb jij ooit iemand ontmoet die een wc-brillencollectie thuis heeft liggen? Kortom, ik ben op zoek naar bijzondere verhalen van gewone Gelderlanders. Stuur je tip naar info@marleenhoftijzer.com en wie weet kom ik langs!

Afbeelding
Afbeelding