Jan en Hermien Veldhuis. Foto: Frank Vinkenvleugel
Jan en Hermien Veldhuis. Foto: Frank Vinkenvleugel

Welverdiende eremedaille voor Jan Veldhuis

DE HEURNE - Tijdens de nieuwjaarsreceptie bij het Grachthuys in Bredevoort werd Jan Veldhuis uit De Heurne even flink in het zonnetje gezet met een welverdiende eremedaille en oorkonde als blijk voor waardering en erkentelijkheid voor de manier waarop hij zich belangeloos heeft ingezet voor de Heurnse en Dinxperse gemeenschap.

Door Waltraud Wensink

In 2018 konden bij de 'Commissie Eremedaille' namen van personen worden aangedragen met een toelichting waarom ze in aanmerking zouden moeten komen voor een eremedaille. In de commissie zijn alle kernen en buurtschappen van de gemeente Aalten vertegenwoordigd .De commissie buigt zich over alle aanbevelingen en adviseert het college en de burgemeester en wethouders over de nominaties. Burgemeester Stapelkamp heeft de eremedaille aan de oprechte winnaar van 2018, Jan Derk Veldhuis, uitgereikt. Een tweede plek was weggelegd voor Leo van der Linde.

Vrijwilliger in hart en nieren
Er staat werkelijk al van alles geschreven op het internet en iedereen is het er over eens dat Jan Veldhuis de juiste persoon was voor deze eremedaille. Hij is werkelijk een vrijwilliger in hart en nieren en dat beperkt zich niet tot slechts één taak. Er is zowaar een hele lijst waarop hij op de een of ander manier wel een bijdrage levert. Voorbeelden waar hij bij betrokken is zijn onder andere Vrienden van dr Jenny en de Electrocar, Tafeltje Dekje in de Heurne, Stichting Karrespoor, het inloophuis van de Protestantse Gemeente, renovatie Kerkelijk Centrum, kerkradio, technische les op Schaersvoorde, drager bij uitvaarten en ga zo maar door. Je vraag je haast af of de beste man nog wel eens thuis is en hoe komt het dat hij bij zoveel verschillende projecten betrokken is. En wat vindt Jan zelf van alle aandacht?


Lees verder op pagina 3