Seniorenbond Gendringen en omstreken viert zilveren jubileum

GENDRINGEN - Op 23 januari viert de Seniorenbond Gendringen, Dinxperlo, Breedenbroek, Voorst en Netterden haar zilveren jubileum. Op 13 januari 1994 was de oprichtingsvergadering. De afdeling, voortgekomen uit de soos, had een stroeve start, maar vanaf 1995 kon het bestuur voortvarend aan de slag. Activiteiten werden georganiseerd en het ledenaantal breidde zich gestaag uit.

Theo Masselink en Bob Rijpsma stonden aan de wieg van de Seniorenbond. Zij kregen al snel steun van Tineke van den Berg, als penningmeester.
In de loop der jaren zijn de activiteiten uitgebreid. Deze variƫren van fietstochten tot bingo, maar ook voorlichtingsmiddagen, excursies en iPad-cursussen. Uit de seniorenbond zijn diverse clubs ontstaan, zoals de koersbal -en kegelclubs. Al jaren wordt er samen met de afdeling Megchelen een adventsdienst georganiseerd die door de leden zeer gewaardeerd wordt. Het maandelijkse bulletin waarin de activiteiten van de Seniorenbond vermeld staan is eveneens al van de beginjaren een vast gegeven. De laatste twee jaren stonden veelal in het teken van de opknapbeurt van de jeu-de-boulesbanen. Met behulp van diverse sponsors, zoals Azora MMP, de gemeente en diverse vrijwilligers zijn de banen opgeknapt. Op 18 april was het zover dat de banen feestelijk door de burgemeester geopend konden worden. Sindsdien spelen zowel de leden van de bond als bewoners van MMP regelmatig jeu de boules.
Het doel waarvoor de Seniorenbond in 1994 is opgericht is nog steeds actueel. De voorzitter van de KBO Gelderland zei destijds: De Seniorenbond is er om 'verloren contacten als gevolg van pensionering, te vervangen door nieuwe contacten. Vereenzaming is een gevaar dat ouderen bedreigt'. Ook in deze tijd wordt veel gesproken over eenzaamheid: deelname aan activiteiten is in 2019 nog steeds een middel tegen eenzaamheid.
Het jubileum wordt op 23 januari gevierd met een aantrekkelijk programma voor de leden en een receptie voor genodigden.